FC Groningen gaat door het oog van de naald; Wereldgoal in ADO Den Haag

FC Groningen gaat door het oog van de naald;  Wereldgoal in ADO Den Haag

Laatste update:

FC Groningen ging maandagmiddag door het oog van de naald op bezoek bij Jong PSV. De trots van het noorden We zagen hoe de beloften van Eindhoven er in de negentig minuut 2-2 van maakten, maar een kopbal van Marvin Peersman in de 94e minuut was toch genoeg voor de buit: 2-3. Daryl van Mieghem scoorde op zijn beurt een absoluut werelddoelpunt voor ADO Den Haag tegen FC Dordrecht, dat punten moest delen met de thuisploeg: 2-2.

Jong PSV – FC Groningen 2-3

De Eindhovenaren waren in de eerste fase van de wedstrijd beter, maar konden niet voorkomen dat FC Groningen na ruim twintig minuten op voorsprong kwam. Het was Johan Hove die een voorzet van Luciano Valente omzet in doelpunt: 0-1, waarmee ook de rust werd bereikt.

Nog geen dertig seconden in de tweede helft stond de gelijke stand al in het net. De leiding was Dantaye Gilbert, die bij rust Tim van den Heuvel had vervangen en bij het eerste balcontact scoorde: 1-1. Het volgende doelpunt van de wedstrijd zou in de 65e minuut vallen: Mylian Jiménez schoot de bal in eigen doel en bezorgde FC Groningen vrijwel per ongeluk de drie punten: 1-2. Jesper Uneken maakte er met een krachtige kopbal in de negentigste minuut 2-2 van, voordat Peersman de bezoekers in de absolute finale de overwinning bezorgde door een hoekschop onder de lat te koppen: 2-3.

ADO Den Haag – FC Dordrecht 2-2

Een kwartier later wisten de bezoekers de score te openen dankzij Ilias Sebaoui, die na een sterke individuele actie de bal vanuit een lange hoek plaatste: 0-1. Met ruim een ​​half uur op de klok was de 0-2 ook een feit. Nick Marsman kon knap redden na een schot van Sebaoui, maar had daarna geen antwoord op de rebound van Mathis Suray. Vijf minuten voor rust scoorde ADO plotseling de gelijkmaker. Een geoefende hoekschop volgde nadat Henk Veerman de bal aan Alex Schalk had doorgegeven: 1-2.

Wonder boven wonder ontmoette de thuisploeg FC Dordrecht in het tweede bedrijf opnieuw. Daryl van Mieghem ontving de bal op de middenlijn van Veerman. Vervolgens passeerde hij nog een paar meter totdat hij Dordtse doelman Luca Plogmann te ver van zijn doel zag en schoot van ruim veertig meter afstand: 2-2. ADO kreeg ook nog een kans op te schuiven, maar Van Mieghem zag zijn vrije trap op de paal belanden.

De Graafschap – Jong Ajax 0-2

Tristan van Gilst kreeg in de openingsfase van de wedstrijd de eerste twee kansen. De jonge spits van De Graafschap profiteerde bijna van een inworp van Jeffry Fortes, die Devin Haen binnenkopte. De poging van Van Gilst ging echter centimeters naast de verkeerde kant van de paal. Een minuut later ging een inzet van Van Gilst zelf behoorlijk hoog. Het jonge Ajax nam daarna wat meer initiatief en benaderde het doel van de Feyenoord-huurling Thijs Jansen, maar tot nu toe zonder succes.

De thuisploeg kwam vlak voor rust bijna op voorsprong na een knullige actie van Julian Brandes, die na een voorzet van David Flakus Bosilj bijna zijn eigen doelman te slim af was. Tot Brandes’ opluchting kon Tom de Graaff redden. Het eerste doelpunt van de wedstrijd zou na ruim een ​​uur spelen vallen dankzij Jaydon Banel: 0-1. Ajax-doelman De Graaff hield de Amsterdamse toppers uiteindelijk op de been door met een sterke reflex de kopbal van Mimoun Mahi tegen te houden. Nassef Chourak kon vervolgens in de counter in een leeg doel terecht: 0-2.

Helmond Sport – Jong AZ 3-1

Martijn Kaars zette zijn ploeg na zes minuten op voorsprong tegen AZ. Daarmee behoort de Helmond Sport-aanvaller tot de top tien topscorers aller tijden van de Keuken Kampioen Divisie-club met in totaal 34 doelpunten. Na rust duurde het tien minuten voordat de gastheren de voorsprong verdubbelden.

De aanval begon met een schitterende actie van Enrik Ostrc, die de bal doorgaf naar Giannis-Fivos Botos. De Griek schoot vervolgens vanaf zo’n twintig meter prachtig met zijn linkervoet op de tweede paal: 2-0. Zes minuten later zou het dankzij Álvaro Marín, na een pass van Kaars, 3-0 zijn. Het jonge AZ gaf tien minuten voor tijd nog iets terug dankzij Ernest Poku, maar een succesvol slotoffensief zat er niet meer in.

FC Emmen – TOP Oss 0-1

De thuisploeg was al vroeg in de wedstrijd dicht bij een voorsprong toen het schot van Joey Konings via TOP Oss-doelman Mike Havekotte op de paal belandde. Uit het niets kwam Ossenaars halverwege de eerste helft op voorsprong. De Noorse spits Abel Stensrud werd de uitblinker met een verrassende kopbal: 0-1. Scheidsrechter Martín Pérez Pérez toonde tien minuten na rust een directe rode kaart aan FC Emmen-middenvelder Ben Scholte. Na een duel met Xander Lambrix zette hij zijn voet op de kuit van de verdediger.

FC Eindhoven – Jong FC Utrecht 3-0

Ozan Kökçü opende na zeven minuten de score voor FC Eindhoven met een spectaculaire lage pass: 1-0. Gelukkig verdubbelde de thuisploeg voor rust de marge. Justin Ogenia duwde goed door aan de rechterkant van het gebied, maakte een sterke pass en vervolgens schoot Neal Viereck, verdediger van Jong FC Utrecht, de bal in eigen doel: 2-0. Ook FC Eindhoven kon Domstedelingen bedanken voor de 3-0-voorsprong, want een voorzet van Achraf El Bouchataoui werd niet benut door doelman Andreas Dithmer. Bij de tweede paal kopte Farouq Limouri de bal binnen.

Voetbalzone is de officiële mediapartner van de Keuken Kampioen Divisie

Klik hier voor exclusieve interviews, talentscouts, actuele ranglijsten en het speelschema op onze Keuken Kampioen Divisie pagina.