Futsal samenvatting: zvv Den Haag leed een ongelukkige nederlaag tegen ZVG Watergras

De mannen van de zvv Den Haag verdienden het niet helemaal om te verliezen van ZVG Watergras. Stompwijk’92 was in Topklasse B te sterk voor Stanga. ASW haalde het maximale uit de uitwedstrijd tegen Tutor.

Tekst en foto’s: Alex Pronk

1e Divisie B

ZVG Watergras – zvv Den Haag

zvv Den Haag leed een ongelukkige nederlaag in Gouda. De beste kansen waren voor ZVV Den Haag, die ZVG Watergras flink onder druk zette, maar aanvoerder Jaouad el Yaagoubi van de Goudse ploeg maakte in de 16e minuut het eerste doelpunt en de ruststand ging op 1-0.

De tweede helft was hetzelfde, maar op twee ongelukkige momenten scoorde Ihab Hamdouni tweemaal in vijf minuten en verloor de ploeg van coach Morad Chalhi met 3-0. Ondanks de achterstand hield ZVV Den Haag de druk hoog en doelpunten van Djamel Boerstra en Fernando Couvreur brachten ZVV Den Haag weer in de race.

Het was wachten op de 3-3, want in dat stadium had zvv Den Haag het voordeel. Een onachtzaamheid bij een hoekschop in de 39e minuut (laatste minuut van de wedstrijd) leidde tot de genadeslag: een doelpunt van Ihab Hamdouni: 4-2. De 5-2 van aanvoerder Jaouad el Yaagoubi bleef in de statistieken staan ​​omdat zvv Den Haag toch nog iets wilde forceren.

De volgende reguliere wedstrijd tegen HBSS op het Sportcampus Zuiderpark is een week uitgesteld omdat competitieleider Ron Kouwen van de KNVB de wedstrijd van vorige week, waarin ZVV Den Haag niet als eerste opdook tegen de CFM Transit, moet spelen. Deze wedstrijd begint aanstaande vrijdag in Werkendam op een ongebruikelijk tijdstip van 20.00 uur.

Zaalvoetbal Rotterdam – FC Westland

FC Westland was te sterk voor de Rotterdamse zaalvoetballers. De ploeg van coach James Dhanai won met 3-8. Klik HIER voor een verslag van deze wedstrijd door Peter Botman.

Eerste klasse B

Zaalvoetbal Rotterdam 2 – FC Westland 2

Scheidsrechter Abderrahim Essaghir was in het Topsportcentrum Rotterdam getuige van een zeer spannende wedstrijd tussen het reserveteam van Futsal Rotterdam en FC Westland. FC Westland 2 won nipt met 3 – 4.

Voor het team van coach Joey Howldar scoorde aanvoerder James Dhanai drie doelpunten en Karam Boukhari één. Souhail Lahlimi, Bunyamin Yavuzyigitoglu en Mehmet Yildiz scoorden voor de thuisploeg.

Stompwijk’92 – Stanga

In Stompwijk’92 viel aanvoerder Joeri van der Salm weg vanwege vakantie. Stanga miste ook verschillende spelers. Desondanks werd er goed voetbal gespeeld. In een zeer spannende eerste helft wist alleen Lars van Santen te scoren voor de thuisploeg: 1-0.

Stanga begon goed aan de tweede helft en wist dankzij twee doelpunten van de goede oude Jeffrey Ramkisoen de achterstand zelfs om te buigen naar een 1-2-voorsprong. Na talloze kansen van Stanga wist Stompwijk’92 in de slotminuten het duel om te draaien en met 5-2 te winnen door doelpunten van Nick van den Bosch (2x), Lars van Santen en Stijn van Leeuwen.

Stanga-coach Steven Poeran reageerde later tegen Haaglanden Voetbal: “Helaas hebben we verloren. Wat mij betreft onterecht, maar als je het risico niet neemt…”

Deltasport – Zuidwest DH

In Schiedam Margriet versloeg koploper Deltasport na een 2-0-stand bij rust vrij eenvoudig de middenvelder South West DH: 6-1. In de dertiende minuut opende Hasan Sakar de score en tien minuten later verdubbelde Jermain Sewambar de voorsprong naar 2-0.

Nadat scheidsrechter Osman Unsun voor de tweede helft had gefloten, steeg de stand binnen vijf minuten naar 4-1 dankzij Calvin Gomes (3-0), South West DH-aanvoerder Abdellah Zoulali (3-1) en Mehmet Kaya (4-1). ). ). In het laatste kwartier van de wedstrijd scoorde tafelsecretaris Dik Hak nog twee doelpunten van Giornny dos Santos: 6-1.

LFC – Multicultus

Multicult kwam met een verzwakt elftal, mede omdat startende doelman en aanvoerder Arda Hoşgül door een blessure niet op 100% kon spelen. Doelman Ismail Can Cifti van het achtste elftal maakte zijn debuut in de Multicult.

Multicult had veel balbezit, mede doordat LFC zich terugtrok. Dit zorgde ervoor dat Multicult in de eerste tien tot vijftien minuten nauwelijks kansen kon creëren, omdat LFC simpelweg op achterstand bleef staan. In de eerste helft was LFC preciezer voor het doel van Multicult, waardoor de Haagse ploeg met 2-0 verloor. Een snelle combinatie tussen Ayoub Loukili en Bilal el Gholabzouri maakte er 2-1 van. Kort voor rust maakte LFC er 3-1 van.

In de tweede helft speelde Multicult met meer tempo en kon LFC het niet meer bijhouden. Dankzij twee doelpunten van Bilal el Gholabzouri en één van Ayoub Loukili ging de stand van 3 naar 1 naar 3 naar 4. Onder hoge druk verhoogde Yusuf Yildiz met twee doelpunten de score naar 3 naar 6. Uiteindelijk kreeg Yusuf Yildiz zelf de rode kaart, nadat hij meerdere keren had geprotesteerd tegen de goede scheidsrechter.

IFC kreeg meerdere kansen, maar debutant-doelman Ismail Can Cifti redde de een na de ander, maar moest toch het vierde doelpunt tegenhouden: 4-6. Twee minuten voor tijd sloot Ayoub Loukili de wedstrijd af: 4–7.

Docent – ​​ASW

In de bovenste sporthal opende de bezoekende ploeg uit Waddinxveen, ASW, al in de tweede minuut de score, want na een goede combinatie scoorde Houssain El Zeryouh de 0-1.

Keepers José van Amson van Tutor en de 49-jarige Dahab Serghini (ASW) hielden hun doel voorlopig schoon. Na een kwartier spelen scoorde Igmar Boshuizen de gelijkspel voor de thuisploeg: 1-1. De wedstrijd bleef spannend, maar vlak voor rust zette Tony Warmerdam zijn ploeg weer op voorsprong: 1-2.

Na de pauze bleven de neutrale fans enthousiast. Kenji Flores wist in de tweede minuut al te scoren, waardoor Tutor opnieuw gelijk maakte: 2-2. Het was niet aan Tutor om dat standpunt te handhaven. De stand werd 2-5 dankzij twee doelpunten van Houssain El Zeryouh en een doelpunt van Jaouad Essanousi. In de laatste minuut scoorde debutant Jan Hojnik nog een doelpunt voor de ploeg van coach Nuno Pereira: 3-5.

Door alle resultaten blijft de Tutor op de laatste plaats staan ​​en moet hij nu vijf finales spelen om degradatie te proberen te voorkomen.

Eerste damesdivisie

zvv Den Haag vr. – zvv Middelburg vr.

De vrouwen van ZVV Den Haag waren kinderloos bij ZVV Middelburg in sporthal Hoge Veld en wonnen maar liefst met 12-1. zvv Den Haag-coach René Havermans reageerde na afloop trots op Haaglanden Voetbal: “Voor zover ik me kan herinneren is dit onze grootste overwinning in een competitie, maar het allerbelangrijkste voor mij als coach was dat mijn team, vooral in de tweede half “Hij kwam de afspraken na en was precies in de kansen die hij kreeg voor het doel van zvv Middelburg.”

Klik HIER voor het verslag van Ulis van Maanen over deze wedstrijd.