Zaalvoetbal: zvv Den Haag Vrouwen verslaat Zeeland

In de redelijk bomvolle sporthal Hoge Veld verwenden en vermaakten de vrouwen van ZVV Den Haag het publiek met sfeervol zaalvoetbal en volop doelpunten. Weliswaar begon de ploeg van René Havermans en Jeffrey Brand pas na de pauze aan hun spetterende zaalvoetbalspektakel en al vanaf het begin van de wedstrijd.

Tekst: Ulis van Maanen | Foto’s: Frank van Leeuwen (SportSnap.nl)

Hoewel de thuisploeg kort na de aftrap de doelpaal van de bezoekers mocht ‘kussen’ dankzij een schot van uitblinker Priscilla Mesker, was het ZVV Middelburg dat tegen alle verwachtingen in op een verrassende 0-0 voorsprong kwam. .

Concentreren

Dat ‘verrassende’ voordeel van de bezoekers was voor ZVV Den Haag reden om ‘wakker te worden’ om eindelijk de achterstand in te halen en zich te concentreren op de wedstrijd. Met het eerste blok (keeper Lisa Franken, Ramona van der Harst, Priscilla Mesker, Stef Valk en teamcaptain Priscilla de Vos) begon zvv Den Haag aan een lastige maar succesvolle herstelrace. Via Priscilla Mesker en Priscilla de Vos draaide de thuisploeg een 0-1-achterstand om in een 2-1-voorsprong. Het tweede blok bestond uit (keeper) Lisa Franken, Samia Kaaoane, Priscilla Mesker, Celine van der Toorn en Larissa Boerenstam.

Vijf minuten voor rust moest ZVV Den Haag rusten bij de 3-1 stand dankzij een eigen doelpunt van de bezoekers. Een welverdiende en lastige voorsprong was een gegeven voor de speler uit de eerste zaalvoetbaldivisie van Den Haag.

De tweede helft liet een heel ander beeld zien. Zvv Den Haag zette meteen een bliksemoffensief in en zette meteen veel druk op de tegenstander, die daardoor geen enkele kant op kon. De talrijke gecreëerde kansen werden onmiddellijk omgezet in doelpunten. Het regende hevig en via passen en zelfs op het laatste moment deed Lisa Franken mee aan het wervelende zaalvoetbalspektakel dat volgde. Helaas leverde een werkelijk schitterende steekpass niet het gewenste resultaat op. Maar het publiek genoot er enorm van. De ene aanvalsgolf was nog niet afgelopen toen de andere direct weer werd ingezet door een sterke en collectieve combinatie van de zvv Haag!

Doelfestival

Prachtige acties, vloeiende combinaties, gevaarlijke schoten, onnavolgbare vaardigheden en bewegingen. Het kon gewoon niet. Maar het allerbelangrijkste was dat de kansen werden benut! Sterker nog, de tweede helft werd een waar scoringsfeest waar het dankbare thuispubliek zichtbaar en zichtbaar van genoot op de bomvolle tribunes.

Chatten

De bemoedigende woorden van coach Havermans tijdens de rust lieten een ander ZVV La Haag zien dan in de eerste wedstrijdhelft. De 4-1 en 5-1 kwamen dankzij Priscilla Mesker, die haar hattrick behaalde. Tien minuten na rust was de stand 6-1 dankzij de even precieze teamcaptain Priscilla de Vos. De flegmatieke en technisch vaardige Haagse aanvoerder kreeg haar tweede doelpunt in de tas!

Wijziging

Verdedigend stond het fysiek sterke ZVV Den Haag als een huis. Met de bal en in de overgang. Met ‘Rocky’ Ramona van der Harst, solide spelende Stef Valk, freestyler Samia Kaaouane en Lisa Franken konden de rondzwervende Zeeuwse meiden in het aanvalsgebied weinig uitrichten.

Aanvalsgolven

Daarna gingen de aanvalsgolven door. Het was de beurt aan topscorer van de club, Larissa Boerenstam, die haar score opnieuw verhoogde. De Alphense ploeg uit Den Haag scoorde opnieuw. Twee keer deze keer! Wat deed ZVV Middelburg ervoor terug? Het werd gewijzigd in het spelsysteem waarbij een doelman de wedstrijd volgde. Zonder succes, want de ZVV Den Haag reageerde zeer adequaat. De attente ‘nieuwe meid van het zaalvoetbal’ Celine van der Toorn scoorde haar drie doelpunten vanaf eigen helft briljant en effectief tegen de Zeeuwse touwen: een hattrick!

Winnaar

Ook op de lijst staat doelpunt nummer twaalf, de laatste van zvv Den Haag. Het was de ‘Gooise’ Sabrina Pufflijk die samen met haar team haar eigen feestje mocht vieren. Hij benutte de scoringskans vlak voor tijd perfect: 12-1. Zvv Middelburg werd uitgeschakeld! zvv Den Haag werd overall winnaar en blijft leider (op basis van doelsaldo) in groep B van de eerste divisie damesvoetbal!

Vrijdag gaat de uitwedstrijd tegen het onvoorspelbare en altijd lastige Hovocubo in Hoorn verder.