De Den Bosch hockeyers verslaan SCHC in een wedstrijd vol doelpunten en zijn opnieuw koploper

SportGewijzigd

De Bosch-hockeyspelers versloegen SCHC in een hoog scorende wedstrijd

Hockeyers uit Den Bosch hebben de leiding overgenomen in de Amsterdamse Hoofdklasse. Thuis werd nummer drie SCHC met 4-3 verslagen.

Bij de mannen was Bloemendaal op eigen veld met 4-2 te sterk voor Rotterdam. Doordat Pinoké punten verspeelde tegen HGC (1-1) steeg Bloemendaal naar de tweede plaats in het klassement.

Eerste ronde na de wintervakantie

Nadat het indoorseizoen was afgelopen en de SCHC-vrouwen de titel hadden gewonnen, werd de buitencompetitie dit weekend hervat. Den Bosch ging als koploper de winterstop in.

Gisteren kwam Amsterdam een ​​dag op voorsprong dankzij een 3-2 overwinning op Tilburg. De wedstrijd tussen Den Bosch en SCHC zondagmiddag was een direct duel om de eerste plaats.

SCHC begon sterk aan de wedstrijd. In de eerste fase kreeg de ploeg van Bilthoven enkele kansen en na vier minuten lag de eerste bal al in het net. Trijntje Beljaars scoorde uit de rebound.

Aan het begin van het tweede kwart bracht Frédérique Matla de gelijkmaker met een stevige duw uit een strafcorner.

Trijntje Beljaars opent namens SCHC de score

Even later zette Babs Reijnen Den Bosch op voorsprong. Ze speelde de bal onder leiding van doelman Alexandra Heerbaart. Lang duurde de voorsprong niet, want Beljaars maakte er vijf minuten voor rust 2-2 van.

Aan het begin van het derde kwart zette Matla Den Bosch op een 3-2 voorsprong. Pien Sanders maakte er met een strafcorner 4-2 van, waardoor Den Bosch voor het eerst op voorsprong kwam met twee doelpunten.

In het eindtoernooi maakte Maud van den Heuvel er 4-3 van, toen Romee Joosten van Den Bosch een tijdstraf kreeg.

De Bloemendaalaren kwamen tegen Rotterdam al na vier minuten op voorsprong dankzij een doelpunt van Thierry Brinkman, die de club dit seizoen na negen jaar gaat verlaten. De aanvoerder van het Nederlands elftal komt uit voor Den Bosch.

Jeroen Hertzberger scoorde in het tweede kwart de gelijkmaker, maar een paar minuten later zette Marc Miralles Bloemendaal weer op voorsprong.

Weer Brinkman

Aan het einde van het derde kwart maakte Rotterdam dankzij Guus Jansen opnieuw gelijk, maar in het laatste deel van de wedstrijd beslisten Brinkman en Casper van der Veen de wedstrijd in het voordeel van Bloemendaal.