Heracles in Rotterdam – Heracles – AAVISIE

Zondag 10 maart 2024

In de 25e speelronde speelde Heracles Almelo in een uitverkochte Kuip tegen competitienummer 2 Feyenoord. Vanaf het begin was duidelijk dat de Almelose ploeg het moeilijk zou krijgen.

Aantal Heracles-kansen in de eerste helft
Vanaf het begin liet Feyenoord zien de tweede plaats te willen consolideren. Heracles stond flink onder druk en dat zorgde ook voor kansen voor Giménez en Ivanusec. Na 7 minuten zorgde ook Limbombe voor gevaar. Hij maakte een individuele actie die werd tegengehouden door Feyenoord-doelman Timon Wellenreuther. Tijdens het eerste deel verscheen Heracles op enkele momenten. Het resulteerde in de 23e minuut in een kans die nipt naast het Feyenoord-doel ging. De wedstrijd ging verder en het tempo daalde iets. Totdat Yankuba Minteh Feyenoord in de 27e minuut op voorsprong zette en na een pass van Ivanusec vrij voor het doel van Brouwer stond. Heracles hield het ruim tien minuten vol totdat Santiago Giménez Feyenoord in de 40e minuut op een 2-0 voorsprong zette, de bal kreeg van Quinten Timber en 1-op-1 verscheen met vertrekkend doelman Brouwer. Heracles bleef niet geheel zonder kansen, want kort voor rust, in de 42e minuut, kreeg Roosken een grote kans, maar doelman Wellenreuther voorkwam de gelijkmaker.

Wieckhof raakte in de tweede helft geblesseerd
Heracles ging onveranderd de tweede helft in. In de 49e minuut moest Heracles een wissel doorvoeren nadat Wieckhof geblesseerd het veld moest verlaten. Voor hem kwam Navajo Bakdraad. In het begin van de tweede helft had Heracles meer moeite met de druk van Feyenoord en het creëren van kansen. Het was van beide kanten behoorlijk slordig.

Oppegard was regelmatig op links te vinden, maar zijn voorzetten werden vaak weggewerkt door de Feyenoord-defensie. In de 70e minuut werd coach Van der Looi moe en verving Kelvin Leerdam en Jordy Bruijn door Thomas Bruns en Sven Sonnenberg. In de tweede helft gebeurde er weinig, maar Feyenoord kreeg een vrije trap net buiten het 16-metergebied. Deze werd geraakt door Igor Paixao, die net het veld betrad. Het bezorgde Feyenoord een 3-0 voorsprong, waardoor de eindstand 3-0 werd.