Een start zoals die van Verstappen bezorgt Dommelen de tijdperktitel

> Zaterdag 9 maart, 18.00 uur, Jeddah: Max Verstappen start als een bliksem en we zien hem niet meer terug.
> Zaterdag 9 maart, 20.00 uur, Dommelen: RKVV Dommelen kent een bliksemstart en die zien we niet meer terug.

Door Willem Witteveen
Een start zoals die van Verstappen bezorgt Dommelen de tijdperktitelTerlo keek Dommelen met enig vertrouwen tegemoet en ook de eerste belangrijke aanval was gericht op het doel van Dommel. Maar dat was alles. Dommelen nam snel het initiatief en met de snelle aanvallers werd Terlo onder druk gezet. En als twee corners in acht minuten evenveel scoren, dankzij Igor Smit, lijkt een straf voor Terlo op handen. Dommelen houdt de druk er nog even op en geeft Terlo ternauwernood de kans om het spel te verplaatsen.

Halverwege de eerste helft weet Terlo voor een betere verdediging te zorgen en wordt het spel wat rustiger. Dommelen heeft nog steeds het beste deel van het spel en weet enkele kansen te vinden, maar de scherpte van het eerste kwartier is verdwenen.

Na de pauze probeert Terlo de wedstrijd beter onder controle te krijgen met Peter Verhoeven en Jari Kok als wisselspelers. Dommelen voetbalt met een comfortabel voordeel op zak, met degelijkheid en kalmte. Als Terlo meer probeert aan te vallen en de verdediging daardoor vaker naar voren beweegt, is Dommelen met snelle tegenaanvallen extreem gevaarlijk. Maar in zijn plaats staat doelman Stan van de Bersselaar. De 3-0 lijkt meer in de lucht te hangen dan de 1-2. Terlo weet nog kleine kansen te creëren, maar Freek Lommers, Jari Kok en Sebastiaan Kromwijk komen de uitstekende doelman van Dommelen tegen. En dus blijken deze kansen druppels op een bord gloeiend hete Dommel te zijn.

Als Jari Kok, terug van een knieblessure, na een duel op het middenveld een nieuwe ogenschijnlijk ernstige knieblessure oploopt, is dat niet goed voor het vertrouwen van Terlo. Dommelen speelt het spel zonder problemen, met vijf wissels in de tweede helft en voor veel fans.

Een meer dan verdiende overwinning en een mooie vintage titel tegen een minder krachtige Terlo.

© 2024 Amateurvoetbal Eindhoven, op dit artikel rust auteursrecht.