De sterke ZVV Den Haag Vrouwen 1 verslaat de middelmatige korte speelster uit Zeeland in dubbele cijfers (12-1)

“Voor zover ik me kan herinneren is dit onze grootste overwinning in een competitie, maar wat voor mij als coach belangrijker is, is dat mijn ploeg, vooral in de tweede helft, de afspraken nakwam en nauwkeurig was in de opgelegde kansen. the way!goal voor ZVV Middelburg!’, zei René Havermans trots na afloop.

DEN HAAG – In de redelijk volgepakte sporthal Hoge Veld hebben de vrouwen van ZVV Den Haag het publiek verwend en vermaakt met sfeervol zaalvoetbal en volop doelpunten. Weliswaar begon de ploeg van René Havermans en Jeffrey Brand pas na de pauze aan hun spetterende zaalvoetbalspektakel en al vanaf het begin van de wedstrijd.

Hoewel de thuisploeg kort na de aftrap de bezoekende doelpaal kon ‘kussen’ dankzij een schot van uitblinker Priscilla Mesker, was het ZVV Middelburg dat tegen alle verwachtingen in door toeval een verrassende 0-1-voorsprong nam.

Die “verrassende” voorsprong van de bezoekers zorgde ervoor dat ZVV Den Haag “wakker werd” om eindelijk de achterstand in te halen en zich op de wedstrijd te concentreren. Met het eerste blok (keeper Lisa Franken, Ramona van der Harst, Priscilla Mesker, Stef Valk en teamcaptain Priscilla de Vos) begon ZVV Den Haag aan een lastige maar succesvolle herstelrace. Via Priscilla Mesker en Priscilla de Vos draaide de thuisploeg een 0-1-achterstand om in een 2-1-voorsprong. Het tweede blok (keeper Lisa Franken, Samia Kaaouane, Priscilla Mesker, Celine van der Toorn en Larissa Boerenstam)

Vijf minuten voor rust moest ZVV Den Haag rusten bij de 3-1 stand dankzij een eigen doelpunt van de bezoekers. Een welverdiende en lastige voorsprong was een gegeven voor de speler uit de eerste zaalvoetbaldivisie van Den Haag.

De tweede helft liet een heel ander beeld zien. De ZVV begon meteen een bliksemoffensief en zette meteen veel druk op de tegenstander, die geen enkele kant op kon. De talrijke gecreëerde kansen werden onmiddellijk omgezet in doelpunten. Het regende hevig en Lisa Franken nam deel aan het spetterende zaalvoetbal dat volgde. Helaas leverde een werkelijk schitterende steekpass niet het gewenste resultaat op. Maar het publiek genoot er enorm van. De ene aanvalsgolf hield niet op voordat de andere meteen weer werd ingezet door een sterk en verenigd ZVV Haag!

Prachtige acties, vloeiende combinaties, gevaarlijke schoten, onnavolgbare vaardigheden en bewegingen. Het kon gewoon niet. Maar het allerbelangrijkste was dat de kansen werden benut! Sterker nog, de tweede helft werd een waar scoringsfeest waar het dankbare thuispubliek zichtbaar en zichtbaar van genoot op de bomvolle tribunes.

De bemoedigende woorden van coach Havermans tijdens de rust lieten een ander ZVV Den Haag zien dan in de eerste wedstrijdhelft. De 4-1 en 5-1 kwamen uit de voeten van Priscilla Mesker die haar hattrick kreeg! Na tien minuten in de tweede helft was de stand 6-1 dankzij de al even nauwkeurige teamcaptain Priscilla de Vos. De flegmatieke en technisch vaardige Haagse aanvoerder kreeg haar tweede doelpunt in de tas!

Verdedigend stond het fysiek sterke ZVV Den Haag als een huis. Met de bal en in de overgang. Met ‘Rocky’ Ramona van der Harst, solide spelende Stef Valk, freestyler Samia Kaaouane en Lisa Franken konden de rondzwervende Zeeuwse meiden in het aanvalsgebied weinig uitrichten.

Daarna gingen de aanvalsgolven door. Het was de beurt aan topscorer van de club, Larissa Boerenstam, die haar score opnieuw verhoogde. De service van Alphense in Den Haag scoorde opnieuw! Deze keer twee keer! Wat deed ZVV Middelburg ervoor terug? Het werd gewijzigd in het spelsysteem waarbij een doelman de wedstrijd volgde. Zonder succes, want de ZVV Den Haag reageerde zeer adequaat. De alerte ‘nieuwe zaalvoetbalster’ Celine van der Toorn scoorde haar drie doelpunten vanaf haar eigen helft prachtig en effectief tegen de Zeeuwse touwen: HATTRICK!

Ook op de lijst staat doelpunt nummer 12, de laatste van ZVV Den Haag. Het was de ‘Gooise’ Sabrina Pufflijk die samen met haar teamgenoten haar eigen feestje mocht vieren. Hij benutte de scoringskans vlak voor tijd perfect: 12-1. ZVV Middelburg is uitgeschakeld! ZVV Den Haag werd overall winnaar en blijft leider (op basis van doelsaldo) in groep B van de eerste divisie dameszaalvoetbal!

Aanstaande vrijdag vindt de uitwedstrijd tegen het onvoorspelbare en altijd lastige Hovocubo in Hoorn plaats!