FC Utrecht komt in matige wedstrijd niet verder dan een punt tegen Almere City | nederlands voetbal

FC Utrecht komt in matige wedstrijd niet verder dan een punt tegen Almere City |  nederlands voetbal

Met filmpjeDe uitslag van Almere City-FC Utrecht (1-1) zal voor beide clubs geen grote reden tot discussie zijn. Het is de vraag of het uitdoelpunt van zaterdagavond had moeten tellen. Het is onvermijdelijk dat er veel discussie over zal ontstaan.

Had scheidsrechter Jannick van der Laan moeten fluiten voordat Sam Lammers in de eerste helft de 1-1 scoorde? Deze specifieke vraag zal nog een tijdje blijven nazinderen na een zeer matige editie van Almere City-FC Utrecht, waarin er terecht geen winnaar was. De scheidsrechter liet het spel doorgaan nadat verdediger Damian van Bruggen van de thuisploeg een hoofdblessure opliep. In dat geval schrijven de regels voor dat er onmiddellijk gefloten moet worden.

PSV’er Guus Til klaagde een week geleden, na de wedstrijd tegen Feyenoord, publiekelijk dat de spelers hoofdletsel veinsden. Dat was toen niet zo, benadrukt hij, verwijzend naar de blessure van Quinten Timber. Maar het stoort hem dat hoofdletsel steeds vaker wordt gebruikt als middel om wedstrijden te stoppen.

Van Bruggen viel zaterdagmiddag in het Yanmar-stadion, kort voordat Lammers scoorde nadat Othmane Boussaid en Victor Jensen misten. En ook Van Bruggen kon daarna verder spelen, maar raakte ook ernstig geblesseerd. Het zal zeker een moment zijn dat besproken zal worden door de scheidsrechterscommissie van de KNVB. Feit is dat Van der Laan zaterdag de gebeten hond was onder sommige Almere-fans.

(Tekst gaat verder onder bericht)

Het moment markeerde een wedstrijd waarin de ploeg van Alex Pastoor binnen drie minuten op voorsprong kwam dankzij een prachtig doelpunt van de slimme Yoann Cathline, die de bal na een schaartrap over de lat legde. De 1-1 van Lammers kwam op een moment dat FC Utrecht de wedstrijd domineerde.

Het doelpunt markeerde het begin van een tweede helft waarin de kansen op beide doelpunten schaars waren. Ja, de Almere-doelman Nordin Bakker, die later werd gewisseld met een quadricepsblessure, redde knap op een kopbal van Lammers. Maar dat is allemaal voor een lange tijd. Hoewel onder meer Yann Kitala gevaarlijk voor het doel verscheen van Vaslis Barkas, de doelman die bij FC Utrecht wederom de voorkeur had gekregen boven Mattijs Branderhorst. Het logische eindresultaat in Almere: 1-1.