FC Westland te sterk voor Futsal Rotterdam

Afgelopen vrijdag stonden de zaalvoetballers van FC Westland tegenover Futsal Rotterdam in de topsporthal van Rotterdam. Terwijl FCW nog in de strijd is om het kampioenschap, bevindt de ploeg van Maasstad zich in de onderbouw van de 1e divisie B. De krachtsverhoudingen lagen echter vooral in de eerste helft niet ver uit elkaar. Na een 1-2 stand bij rust maakten de Westlanders in de tweede helft het karwei af en wonnen overtuigend met 3-8.

Futsal Rotterdam begon sterker aan de wedstrijd, maar stuitte op meerdere problemen met de sterke doelman Barry Botman, die na 9 minuten uit de rebound uiteindelijk geen verdediging meer had en de stand op 1-0 bracht. FCW wist deze achterstand binnen een minuut om te buigen naar een 1-2 voorsprong. Eerst was het de uitmuntende debutant Sinan Keskin, bijgestaan ​​door Yassin Irzi, daarna waren de rollen omgedraaid en kreeg Irzi gelijk.

na de pauze

Na rust nam de ploeg van James Dhanai meer initiatief en was effectiever tegen de Rotterdammers. FC Westland wist de eindstand op 3-8 te brengen en trakteerde het publiek vooral op prachtige zaalvoetbalaanvallen.

Sinan Keskin scoorde drie keer. – FC Westland

Scorers

Sinan Keskin, voormalig speler van Quick, Jong Ajax en Jong Utrecht, maakte bij zijn debuut zijn visitekaartje en scoorde 3 doelpunten voor FC Westland. Nabil Hadui en Anouar Attal Haoui scoorden tweemaal, Yassin Irzi en Mo Maatoug completeerden de achtste met 1 doelpunt. Volgende week, op 15 maart, speelt FC Westland weer thuis in Sporthal Hoge Veld. De rivaal van Bristol Team uit Bergen op Zoom is om 21.30 uur aanwezig.