Roda JC en ADO Den Haag delen de punten na een spannende strijd – 045online

KERKRADE – Het was een wedstrijd vol inzet en strijd tot de laatste seconde, maar Roda JC moest in de thuiswedstrijd uiteindelijk genoegen nemen met een gelijkspel tegen ADO Den Haag (eindstand 2-2). Ondanks dat ADO Den Haag voetbaltechnisch minderwaardig was, wist Kees Veerman de achterstand van zijn ploeg tot tweemaal toe goed te maken. Zo blijft het verschil tussen Roda en ADO in het klassement slechts 1 punt in het voordeel van de Kerkraadse ploeg.

Goed begin

Roda begon sterk aan de wedstrijd, gesteund door ruim 13.000 toeschouwers, en creëerde al snel kansen. Spelers als Boyd Reith, Enrique Peña-Zauner, Vaclav Sejk en Arjan Van der Heide kregen goede kansen, maar scoorden niet of kwamen doelman Nick Marsman tegen. Na een half uur opende Walid Ould Chikh de score met een fraaie strafschop.
Echter tegen alle verwachtingen in maakte ADO Den Haag tien minuten later gelijk met een doelpunt van Veerman, die verdediger Matisse Didden te slim af wist te zijn. Na een uur spelen zette Peña-Zauner Roda opnieuw op voorsprong, maar het was opnieuw Veerman die amper drie minuten later de gelijkmaker scoorde.

tijd uitrekken

Hoewel Roda zijn best deed om de drie punten te pakken en ADO Den Haag zich meer zorgen leek te maken over tijdverspilling en het begaan van overtredingen, werden er in de finale geen doelpunten meer gescoord. De wedstrijd eindigde uiteindelijk in een 2-2 gelijkspel in Kerkrade. Ondanks de teleurstelling van de loting kunnen beide ploegen zich een intense en spannende wedstrijd herinneren waarin de strijd tot het laatste fluitsignaal voelbaar was.