Veerman bezorgt ADO Den Haag een punt tegen Roda JC in Kerkrade

ADO Den Haag ging vrijdagmiddag op bezoek bij KKD nummer twee Roda JC. Tot twee keer toe kwamen de Hagenaars op achterstand, maar Henk Veerman bezorgde de bezoekers met twee doelpunten alsnog een punt.

Voor

Roda JC is dit seizoen in eigen land erg sterk. Geen ploeg scoorde dit seizoen op eigen veld zoveel punten als de ploeg van coach Bas Sibum. Van de 42 punten die de ploeg voor aanvang van deze wedstrijd thuis wist te behalen, pakten ze er 35.

Niet Jort van der Sande

Het meest opvallende vooraf was dat de drijvende kracht van Henk Veerman, Jort van der Sande, niet in de basis stond. Brabander werd vorige week in de thuiswedstrijd tegen Jong Ajax al na 41 minuten gewisseld. Een verandering die hij niet had zien aankomen, zei hij voor de HTS-camera.

Eerste helft

De eerste kans was voor het lokale team. Na een klein kwartier schoot Václav Sejk, maar doelman Nick Marsman hoefde bij deze poging niet in te grijpen. Een paar minuten later was het Sejk zelf die na een snelle aanval van de Limburgers na een passerende actie een vrije weg naar het Haagse doel had. Gelukkig werd het schot van de aanvaller weggewerkt en viel de bal in de greep van Marsman. De eerste lekke band van de bezoekers kwam na een half uur. Lasse Vigen Christensen kreeg een hoge voorzet van Bart van Hintum direct op zijn schoen, maar de poging mocht niet baten.

Boete vergoeding

Enkele minuten later kwam de thuisploeg op voorsprong. Matteo Waem bracht Arjen van der Heide neer in het strafschopgebied en scheidsrechter Dennis Higler wees naar de stip. Walid Old-Chick stond achter de bal en verraste Marsman door tegen de touwen te schieten, waardoor de stand zonder waarschuwing 1-0 werd.

Equalizer

Vlak voor rust kreeg topscorer Henk Veerman na een goede Haagse aanval een voorzet van Lasse Vigen en sneed vervolgens zijn directe tegenstander af en schoot de bal in de verre hoek achter doelman Calvin Raatsie: 1 – 1. Met deze score scoorden de teams ging naar de kleedkamers.

2e helft

De wedstrijd werd hervat met dezelfde 22 spelers. Na bijna een uur kwam Enrique Peña binnen, die met ondraaglijke precisie de bal in de bovenhoek achter Marsman aan de rand van het gebied plaatste en de lokale bevolking opnieuw de voorsprong bezorgde: 2 – 1.

Veerman doet het weer

Nog geen vijf minuten later bracht de Haagse paling Veerman de stand op 2-2 na een uitstekende pass van Daryl van Mieghem, wat Volendammer het 19e doelpunt in de competitie opleverde.

Mogelijkheden en kansen

In het restant van de wedstrijd waren er kansen en mogelijkheden voor beide ploegen. Onder anderen Rodney Kongelo was dicht bij de 3 – 2, maar zag zijn schot in het strafschopgebied net boven het doel van de bezoekers verdwijnen. De Haagse inwoners kregen vijf minuten voor tijd ook de laatste kans op de drie punten. Veerman profiteerde van het balverlies van de thuisploeg in het gebied om te scoren. Maar tot opluchting van het thuispubliek belandde de bal uiteindelijk naast het doel.

Rode kaart klasse

In de 7e minuut van de extra tijd kreeg invaller Dhoraso Klas de rode kaart na een “vermeende” elleboog.

De spanning neemt toe in de KKD

Met nog negen wedstrijden te gaan neemt de spanning in de bovenste regionen van de KKD toe. ADO blijft derde, 1 punt achter nummer twee, Roda JC. Met de overwinning tegen FC Dordrecht (de rivaal van maandag in het Bingoal Stadion) en tegen FC Groningen voelen de nummers twee en drie nu de hete adem in de strijd om de tweede directe promotieplaats.

Kenmerken

Roda JC – ADO Den Haag: 2 – 2 (1 – 1)

Scoreverloop: Minuut 32 1 – 0 Ould-Chikh (p), Minuut 41 1 – 1 Veerman, Minuut 58 2 – 1 Peňa, Minuut 61 2 – 2 Verman

Gele kaarten : Sejk, didden (Roda JC), Che (ADO Den Haag)

Rode kaart : Klasse (ADO Den Haag)

Scheidsrechter :Dennis Higler

Openbaar : 13.153

Roda JC-opstelling: Raatsie, Müller, Röseler, Didden, Reith, Kongolo, Beerten, Peňa (88/Daneels), Ould-Chikh, vdHeide (90+8 Bangura), Sejk (72/Schmid)

ADO Programmering Den Haag : Marsman, tegen Hintum (63/Koudossou), Waem, Derijck, Che, Vlak, Sürmeli, Christensen (81/Klas), tegen Mieghem (90+3 tegen Wolfgang), Schalk (81/vdSande), Veerman

Redactioneel: Rob Blankenstein
Foto’s: ADOFans.nl