Roda JC speelt gelijk tegen ADO Den Haag

In de hoofdwedstrijd tussen Roda JC en ADO Den Haag was er geen winnaar. Mede dankzij doelpunten van Walid Ould-Chikh en Enrique Peña Zauner eindigde de wedstrijd in 2-2.

Voor ruim dertienduizend toeschouwers begon Roda JC speeldag 29 tegen ADO Den Haag en de eerste kans van de wedstrijd ging naar de Limburgers. Aan de rechterkant wist Arjen van der Heide de bal door te geven aan Vaclav Sejk. De aanvaller probeerde het, maar zijn schot had niet de kracht om doelman Nick Marsman te verslaan. ADO kreeg vijf minuten later hun eerste kans. Een voorzet van Justin Ché werd naast gekopt door Alex Schalk.

Ook de tweede kans van Roda JC ging naar de Tsjechische spits. De aanvaller passeerde twee rivalen, legde vele meters af, maar had niet meer de kracht voor een stevig schot op doel. Het was Roda JC die het hardst op zoek was naar het doelpunt. Tweemaal kon Van der Heide naar binnen snijden en proberen. De eerste poging ging naar doelman Marsman, de tweede ging naast.

Na iets meer dan een half uur spelen komt Roda JC verdiend op voorsprong. Een actie van Van der Heide wordt gestopt met een overtreding in het gebied. Walid Ould-Chikh neemt de strafschop op heel slimme wijze. Zonder waarschuwing en onmiddellijk na het fluitsignaal slaat de middenvelder de bal. Vijf minuten voor rust was de stand uit het niets opnieuw gelijk. Henk Veerman vond met zijn rechtervoet de lange hoek.

De tweede helft begon in de eerste tien minuten zonder kansen voor beide ploegen. De eerste serieuze doelpoging van de tweede helft resulteerde meteen in een doelpunt. Enrique Peña Zauner maakte er op briljante wijze 2-1 van. Opnieuw kon Roda JC niet lang genieten van de voorsprong, want Veerman wist al snel de stand gelijk te trekken.

Na de goal probeerde Roda JC de draad weer op te pakken. Na een goede pass van Matisse Didden op Ould-Chikh wist laatstgenoemde de bal voor het doel door te geven aan Rodney Kongolo. De aanvoerder ontving de bal, maar schoot vervolgens over het doel.

Aan de andere kant kwam Roda JC, en vooral Ould-Chikh, er heel goed uit. De middenvelder gaf de bal eenvoudig door aan Veerman. De aanvaller zocht het doel op, maar eindigde gelukkig naast. Ould-Chikh probeerde het een minuut later zelf met een vrije trap. Zijn poging ging over het doel.

In de spannende slotfase voegde scheidsrechter Higler nog eens zeven minuten toe aan de wedstrijd. Dhoreo Klas kreeg een rode kaart vanwege een klap op de elleboog. De ploeg van Bas Sibum was nog op zoek naar de winnende treffer, maar kon opnieuw niet scoren.

SCORE // 2-2:

30′ 1-0 | Walid Ould-Chikh (strafschop)

41′ 1-1 | Henk Veerman (Lasse Vigen)

58′ 2-1 | Enrique Peña Zauner (Joey Müller)

61′ 2-2 | Henk Veerman (Daryl van Mieghem)

Roda JC Kerkrade: Calvin Raatsie, Boyd Reith, Matisse Didden, Nils Röseler, Joey Müller, Lucas Beerten, Rodney Kongolo ©, Walid Ould-Chikh, Arjen van der Heide (90+8′ Saydou Bangura), Vaclav Sejk (71’Maximilian Schmid), Enrique Peña Zauner (88′ Lennerd Daneels)

Ado den Haag: Nick Marsman, Matteo Waem, Bart van Hintum (63′ Henry Koudossou), Kürsad Sürmeli ©, Daryl van Mieghem (90+3′ Jerry van Wolfgang), Henk Veerman, Lasse Vigen (80′ Dhoraso Klas), Timothy Derijck, Justin Ché , Jari Vlak, Alex Schalk (80′ Jort van der Sande)

Gepubliceerd op: 08-03-2024