ADO Den Haag pakt een fel omstreden punt van Kerkrade

ADO Den Haag pakte een fel omstreden punt in de uitwedstrijd tegen Roda JC. In Kerkrade moest ADO Den Haag tweemaal van een achterstand terugkomen. Henk Veerman was tweemaal de doelpuntenmaker van het Haagse doelpunt.

Voor deze wedstrijd tussen de nummers twee en drie van de Keuken Kampioen divisie had coach Darije Kalezic zijn ploeg op één positie gewijzigd ten opzichte van de 2-1 overwinning op Jong Ajax. De vorige week geschorste Jari Vlak nam de plek van Jort van der Sande op het middenveld over.

lr240308ab15907

Beide teams wisten wat er vandaag op het spel stond. Dat was tijdens de eerste minuten duidelijk terug te zien in het veldspel en het was een kwestie van gevoel. Na ruim tien minuten ging de eerste kans naar Roda JC. Na een goede overgang was het Sejk die de bal op de rand van de zestiende in ontvangst kon nemen. Hij probeerde het vrijuit, maar zijn poging ging naast het doel van Marsman.

Na een kwartier spelen kreeg ADO Den Haag de eerste kans. In een afgeweken hoekschop was het Ché die de bal vakkundig voor het doel zette. Schalk had achter zijn kopbal niet genoeg kracht om echt gevaar te creëren.

lr240308ab15679

ADO Den Haag probeerde voorzichtig aan te vallen, maar in een snelle tegenaanval was het Roda JC die tot nu toe de grootste kans kreeg. Sejk vertrok weer toen de Haagse verdediging twijfelde. Het schot van Sejk ging dit keer tussen de palen, maar Marsman kon redding brengen.

Roda JC zette duidelijk druk en probeerde de wedstrijd te bepalen zonder echte scoringskansen te creëren. Dat veranderde echter na een half uur spelen. Na een goede aanval van Roda JC was het Waem die moest ingrijpen. Scheidsrechter Higler wees resoluut naar de strafschopstip. Ould-Chikh maakte geen fout en maakte de stand 1-0.

lr240308ab16571

ADO Den Haag wist na dit doelpunt wat te doen en moest op zoek naar de gelijkmaker. Gelukkig hoefde de ploeg van Darije Kalezic niet lang te wachten om het te bemachtigen. Na een prachtige aanval was het Vigen die de bal doorspeelde naar Veerman. De spits sloeg zijn rivaal neer en wist vervolgens met zijn linkervoet de stand op 1-1 te brengen.

Na de pauze bleven twee ploegen ongewijzigd. In tegenstelling tot de eerste helft was het ADO Den Haag dat de controle over de bal en het spel probeerde over te nemen. ADO Den Haag nam meer zorg in de voorbereiding en dwong Roda JC terug naar de eigen helft. Dit bood echter geen enkele kans. Sterker nog, in de 57e minuut was het Roda JC die op voorsprong kwam. Zauner ging los op de rand van het gebied en liet Marsman kansloos met een heel mooi afstandsschot.

Opnieuw was het ADO Den Haag dat tegen een achterstand aankeek, maar ook dit keer duurde het niet lang. In de 60e minuut was Henk Veerman er weer. Een steekpass van Van Mieghem werd gewaardeerd door de Haagse spits, die ditmaal laag en hard met zijn rechtervoet schoot.

lr240308ab21877 1

Na de gelijke stand kreeg Roda JC in de 68e minuut opnieuw een gigantische kans om weer op voorsprong te komen. Kongolo zag zijn schot van dichtbij echter ruim boven het doel van Marsman verdwijnen. Hoewel Roda gevaarlijker was, bleven echte kansen lange tijd uit.

In de 85e minuut kreeg Henk Veerman ineens de bal in handen en kon ADO Den Haag een enigszins gestolen zege bezorgen. Zijn schot van buiten het strafschopgebied stuitte echter net op de verkeerde kant van de paal. Geen grote kansen meer in de verlenging. Invaller Klas kreeg een rode kaart van scheidsrechter Higler.

lr240308ab15698

Maandag staat hen de volgende thuiswedstrijd tegen FC Dordrecht te wachten. Opnieuw een belangrijke wedstrijd tegen de huidige nummer vier van de ranglijst.