Verrassend goed: Ajax speelt gelijk tegen Aston Villa in de Conference League

Na rust stond Ajax weer op 1-0 toen Hlynsson een lage, strakke voorzet van Borna Sosa binnen probeerde te glijden. Aston Villa-doelman Martínez redde.

Martínez zelf moest in de 67e minuut weer in actie komen na een schot van Kenneth Taylor. De middenvelder had alle ruimte om de bal af te werken, maar de doelman van Aston Villa stopte het schot.

10 tegen 10

In de 83e minuut moest Aston Villa met tien man verder toen verdediger Konsa zijn tweede gele (en dus rode) kaart kreeg. Drie minuten later moest Ajax ook met tien man verder: ook Gooijer moest met twee gele kaarten het veld verlaten.

Daarna werden er geen doelpunten meer gescoord, maar beide ploegen kregen nog kansen. Villa was vlak voor tijd dicht bij de winst, maar Ahmetcan Kaplan kon het schot van Leon Bailley nog net op tijd tegenhouden.

En dus heeft Ajax nog steeds zijn zinnen gezet op de kwartfinales. De twee teams ontmoeten elkaar volgende donderdag opnieuw in Birmingham.

Ajax-opstelling: Ramaj; Gooijer, Rensch, Kaplan, Hato, Sosa; Henderson, Mannsverk (76′ Van den Boomen), Taylor, Hlynsson (80′ Akpom); Brobbey