Futsal samenvatting: zvv Den Haag komt niet in actie, Stanga is te sterk voor Tutor

Problemen met het zvv Haagse herenzaalteam. De ploeg kwam tegen CFM/Transito niet in actie in de eerste klasse B. In de eerste klasse B was FC Werstland 2 te sterk voor Stomwijk’92. Staga bleef tegen Tutor aan de positieve kant van het scorebord.

Tekst en foto’s: Alex Pronk

1e divisie B

In de eerste divisie B van het zaalvoetbal stond de wedstrijd CFM/Transito – zvv Den Haag op het programma, maar deze wedstrijd werd afgelast vanwege een besluit van zvv Den Haag. Het scheidsrechterskoppel Ricardo van Warring en Sylvester Rodrigues Bonito en het voltallige team van CFM/Transito zagen alleen coach Jeroen Blommaert namens de ploeg vanuit zijn huis aankomen en de coach vertelde hen dat er niemand van zvv Den Haag zou komen. De spelers van zvv Den Haag willen niet meer zaalvoetballen bij zvv Den Haag. ZVV Den Haag loopt daardoor het risico door de KNVB uit de competitie te worden uitgeschakeld en automatisch te degraderen.

Door eerdere omstandigheden in de eerste B-divisie bleef FC Westland vrij en de concurrent ZVG Cagemax versloeg GZV Watergras eenvoudig met 6-2 en pakte zo de koppositie af van FC Westland.

Eerste klasse B

FC Westland 2 – Stompwijk’92

In sporthal Hoge Veld opende de nummer drie van het klassement, Stompwijk’92, in de zevende minuut de score dankzij Lars van Santen: 0-1. Veel tijd konden de mannen van coach Lennart Luiten niet genieten, want nog geen twee minuten later liet Mohamed El Haddioui doelman Rob de Jong kansloos met een prachtig schot: 1-1. De eerste helft bleef zeer spannend, beide ploegen kregen kansen, maar de stand bleef 1-1.

In de eerste tien minuten zag scheidsrechter René de Jong geen doelpunt, maar het was een goede wedstrijd totdat het reserveteam van FC Westland de score opende. Nadat Redouan Azougagh FC Westland in de 34e minuut op een 2-1-voorsprong bracht, verhoogde de ploeg van coach Joey Howldar het aantal gescoorde doelpunten in de laatste tien minuten van de wedstrijd aanzienlijk. Rafik el Ousrouti (3-1), Karam Boukhari (4-1), Rick de Haan (eigen doelpunt 5-1), Redouan el Margi (6-1) en in de vijftig minuten Mohamed El Haddioui zetten de eindstand op 7 –1. Door deze overwinning blijft FC Westland 2 op de tweede plaats staan ​​en heeft een achterstand van negen punten op Deltasport.

Zuidwest DH – Futsal Rotterdam 2

Deze wedstrijd verliep niet geheel volgens de regels in sporthal De Zijl (Leiden). Volgens de scheidsrechter was de wedstrijd erg zwaar en was er direct na de wedstrijd bijna sprake van ruzie tussen beide teams. Deze wedstrijd eindigde in een 3-3 gelijkspel. Namens South West DH scoorde aanvoerder Abdellah Zoulali driemaal.

Stanga – Docent

Bij Stanga werd Roger Smees gemist omdat hij op vakantie was en bij Tutor mocht Samir Mohammad zijn debuut maken bij het studenten eerste elftal, na een aantal jaren op een lager niveau te hebben gespeeld. Hoewel beide ploegen als promovendi laag in de Topklasse B staan, speelden beide ploegen goed voetbal. Al in de tweede minuut opende Willington Tromp de score voor de thuisploeg: 1-0.

De wedstrijd verliep in een hoog tempo en beide doelmannen wisten zich ondanks het publiek voor hun doel staande te houden. Maar Fedor Perelaer wist in de tiende minuut de stand gelijk te trekken: 1-1. Nadat Né-Shawn Morris zijn Stanga in de dertiende minuut op 2-1 voorsprong bezorgde, kwam de pijn aan het eind van de eerste helft. Né-Shawn Morris scoorde twee doelpunten en bezorgde Stanga een 4-1-voorsprong. De ploeg van coach Nuno Pereira kwam dankzij Fedor Perelaer terug van 4-2 voordat scheidsrechter Osman Unsun het rustsignaal gaf.

Overtredingen

In een zware tweede helft, waarin veel overtredingen werden begaan, vielen er nauwelijks doelpunten. Alleen aanvoerder John Poeran wist in de 49e minuut de stand op te voeren naar 5-2, wat de droom van de studenten deed duizelen.

Eredivisie Dames

WAUW! Vr. – zvv Den Haag vr.

In een sensuele wedstrijd wonnen de vrouwen van het duo René Havermans en Jeffrey Brand nipt met 3-4 in Noord-Holland. Klik HIER voor een verslag van deze wedstrijd.