Zaalvoetbal: zvv Den Haag Vrouwen maakt indruk op Kop van Noord-Holland

Verrassend genoeg wist het team van René Havermans en Jeffrey Brand ternauwernood afstand te nemen van een sterke DWOW. Vooral dankzij teamwerk en mentale veerkracht wonnen de Hofstaders in extremis: 3-4.

Tekst: Ulis van Maanen

zvv Den Haag, onder leiding van teamcaptain Priscilla de Vos, nam vanaf het begin de leiding. Gekleed in het zwarte uitshirt kenden ze een goede start met aanvalsgolven richting de uitstekende eindpositie van DWOW. Het was echter geen verrassing dat clubtopscorer Larissa Boerenstam in de vijfde minuut het eerste Haagse doelpunt maakte: 0-1. zvv Den Haag was in de beginfase van de wedstrijd al in een positieve stemming.

Een minuut later kwam voormalig ADO Den Haag-ster Priscilla Mesker inderdaad richting het doel van de thuisploeg. ‘Messie’ twijfelde geen moment en de bal verdween als een kanonskogel in het net: 0-2. Het was ZVV Den Haag dat collectief de wedstrijd dicteerde.

Weerstand

DWOW was verrast door de indrukwekkende tegenstander. Met de gevaarlijke aanvoerder als leider van de aanval begon het lokale team zich te vormen. En hoe? Na een kwartier in de eerste helft kwamen de ploegers van Wieringerwerf op gelijke hoogte: 2-2. Dit kwam door onnodige fouten van Den Haag. En toen… vlak voor rust kwam na een tegenslag de onvermijdelijke mentale veerkracht, typisch voor Den Haag, weer naar boven. Met vereende krachten werd de uitstekende ‘Messie’ opnieuw ingezet. Zijn ‘dodelijke wapen’ is zijn dodelijke linkerzijde. Met de snelheid van een TGV doorboorde hij bijna het netwerk van de tegenstander: 2-3. Wat een sensationeel einde van een spannend eerste deel.

overnemende kolonist

Een groot aantal toeschouwers kwam naar de gezellige en authentieke Zuiderzeehal. De wedstrijd kon daardoor op voorhand geclassificeerd worden als een kraker in groep B van de eerste divisie dameszaalvoetbal. Ook de fans in Den Haag lieten van zich horen, dus het was geen verrassing dat ‘Oh Oh Den Haag’ over de luidsprekers klonk. Beide partijen zongen samen, de sfeer was goed.

De tweede helft liet een fase van de wedstrijd zien waarin DWOW opnieuw op zoek ging naar de gelijkmaker. Het werd soms moeilijk. Het was niet bepaald de schuld van beide teams dat de irritatiemeter vol was. Twijfelachtige scheidsrechterlijke beslissingen verminderden de amusementswaarde van de wedstrijd. Het was dan ook niet onlogisch dat beide coaches van hun vrije tijd gebruik maakten om de boel te kalmeren en zich uitsluitend op het zaalvoetbal te concentreren.

Volledige vorm

Juist in deze fase van ongeveer vijf minuten kreeg ZVV Den Haag maar liefst drie gele kaarten van de onderhandelingsscheidsrechter. Het was voor de Haagse ploeg niet makkelijk om die concentratie vast te houden in het zaalvoetbal. En toch bleef hij overeind en met die score bleef de geelgroene ploeg haar eigen spel spelen. De combinaties tussen het grote zaalvoetbaltalent Celine van der Toorn en de sluwe en onvoorspelbare Priscilla de Vos gingen gewoon door. De opvallende wekelijkse slotpost in Den Haag Lisa Franken (foto) Hij toonde niet alleen zijn topvorm, maar stuurde ook persoonlijk een wereldpas waaruit ‘Messie’ kon scoren.

Het was spannend tot het einde. Eerst kwam DWOW terug en bracht de stand gelijk: 3-3. Door de dubieuze scheidsrechtersfouten ontplofte de irritatiemeter bijna. Met nog twee minuten te gaan kreeg zelfs coach Havermans een gele kaart. Het was niet erg duidelijk voor welk misdrijf. Gelukkig maakte de opwinding in de voorlaatste minuut van de wedstrijd plaats voor opluchting. Een nipte en zwaarbevochten overwinning was immers een gegeven!

Ingewanden

Als team heeft ZVV Den Haag hard gestreden en veel passie en lef getoond. De mentale veerkracht van het team van Havermans en Brand was fenomenaal en bewonderenswaardig. Met 3-4 winnen in het stadion van zaalvoetbalbastion Zuiderzeehal tegen een sterke DWOW is fantastisch. Deze nipte overwinning kan eigenlijk aan de hele ploeg van ZVV Den Haag worden toegeschreven.

René Havermans was na afloop zeer tevreden over het behaalde resultaat en vooral over de tomeloze inzet, strijdlust en mentale veerkracht van zijn damesteam. Op de terugreis met de bus van Touringcarbedrijf Ut Breeje Durp hebben we veel plezier gehad met onder andere ‘The Guardian Angel’ en nog pakkendere meezingliedjes. Stil blijven was moeilijk!

Volgende week ontvangt ZVV Den Haag Zeeuwse ZVV Middelburg in sporthal Hogeveld op Wateringse Veld. Toegang is gratis.