Zaalvoetbal: De strijd tegen zvv Den Haag Vrouwen mist geluk en eerste divisie waardige scheidsrechters

zvv Den Haag Vrouwen begon vanaf de eerste minuut met veel energie en speelde hun eigen spel. Hij zette Drs.Vijfje in de val en nam de controle over de wedstrijd over. Het is dan ook niet verwonderlijk dat de stand 0-1 was.

Tekst: Ulis van Maanen

Na een lange blessureperiode kon Sabrina Pufflijk in Den Haag weer in de hoofdmacht optreden. Zaalvoetbalexpert Bussumse in Den Haag liet zien dat hij over veel moves en skills beschikt in het zaalvoetbal. Al na zeven minuten van de eerste helft bezorgde een slim en nauwkeurig schot zvv Den Haag een 0-1-voorsprong.

Niet verwacht

Na tien minuten was het dokter Vijfje die onverwacht dichtbij kwam: 1-1. zvv Den Haag herstelde zich snel en het was Priscilla Mesker die nog meer prestige aan haar uitstekende vorm toevoegde. Zijn ‘dodelijke wapen’ vanaf links deed het Groningse net trillen: 1-2. Opvallend waren ook de scheidsrechtersfouten die beide partijen de hele wedstrijd een doorn in het oog waren en het wedstrijdverloop niet ten goede kwamen. Met die nipte 1-2-voorsprong trok ZVV Haag naar een van de ACLO-kleedkamers. Interessant detail: Er was geen vaste kleedkamer beschikbaar en/of gereserveerd voor “zwervende” bezoekers!

Het was erg spannend tot het einde. Het publiek genoot van een spannende zaalthriller! Niets leek slecht. En nog een keer. Vanaf het begin van de tweede helft moest het Groningse studententeam het doen. De Haagse ploeg had Dr. Vijfje op een 1-2 achterstand achtergelaten. zvv Den Haag had vooral in de eerste helft alles gegeven aan de thuisploeg in het zaalvoetbal. Coach René Havermans gaf zijn ploeg tijdens de rust extra alertheid om de tweede helft goed door te komen. Het zeer getalenteerde en sterke Drs. Vijfje zou in de tweede aflevering vol gas gaan.

Apocalyptisch scenario

Zijn extra zaalvoetbalalert had een zeer voorspellend karakter en een apocalyptisch scenario werd werkelijkheid. zvv Den Haag werd gedwongen zich terug te trekken. De gevaarlijke aanvalsgolven herhaalden zich in de tweede helft van minuut tot minuut. Het was een ‘koopavond’ in de verdediging van Den Haag. De 2-2 stand kwam al snel na het startsignaal van de laatste twintig minuten.

Opvallend is het uitstekende spel van Priscilla Mesker en Ramona van der Harst. Het Haagse verdedigingsduo domineerde op alle fronten. Van der Harst gaf uitstekend leiding aan zijn haperende team. De Scheveningse topper deed dat samen met voormalig ADO-professional Priscilla Mesker. Ze waren terecht een voorbeeld van de onverzettelijkheid en hartstocht van Den Haag. Ze verschenen op alle fronten!

de helft van de macht

Pech was bovendien dat topscorer Larissa Boerenstam vanwege een zware voetblessure op halve sterkte moest spelen. Ook de goed geoliede Haagse zaalvoetbalmachine raakte zonder benzine. Ze gaven alles, maar het spel werd toch onnodig weggegeven. Het geluk was ook niet aan de kant van Den Haag. Vooral in de laatste zeven seconden van de wedstrijd.

De spannende slotfase ontaardde in een zaalvoetbalthriller van de bovenste plank. De aanvalsgolven van Dr. Vijfje bereikten hun hoogtepunt. zvv Den Haag kwam met een tegenaanval dicht bij het doel van Groningen. En toen kwam het volkomen onverwachte moment. Een ‘lucky shot’, die door miscommunicatie helaas verkeerd werd ingeschat. De bal raakte de teen van een Haagse schoen en met een zachte rol belandde het projectiel in het doel. Onhaalbaar voor de uitstekende doelman Lisa Franken: 3-2. Direct daarna werd de wedstrijd afgelast. Gelukkig won Drs.Vijfje uiteindelijk.

Armste illusie

ZVV Den Haag, dat in het begin heel sterk begon, had geen illusies meer. Vrijdag dan, nieuwe ronde, nieuwe kansen. Dan speelt de geelgroene brigade van Havermans & Brand in de altijd gastvrije Sporthal Hogeveld in Wateringse Veld tegen de stoere Zeemacht uit het Noord-Hollandse Den Helder. zvv Den Haag blijft op de eerste plaats in het klassement van groep B staan.