Til redt PSV van een nederlaag in een prachtige wedstrijd op topniveau tegen Feyenoord

Voetbal

Zie de samenvatting PSV – Feyenoord

PSV en Feyenoord speelden in een prachtig duel in Eindhoven met 2-2 gelijk. De Rotterdammers hielden de Eredivisie-koploper kortstondig op afstand en waren op weg naar de overwinning, maar invaller Guus Til voorkwam dat PSV de eerste competitienederlaag leed.

De laatste competitienederlaag van PSV dateert van 24 januari 2023, toen de Eindhovenaren met 1-0 verloren van FC Emmen.

Wedstrijden tussen de twee beste ploegen uit de Premier League zijn, mede door de hoge intensiteit, nooit saai en vaak spannend tot het laatste fluitsignaal. Dit seizoen is het verschil klein met twee overwinningen voor PSV (competitie en Johan Cruijff-schaal) en één voor Feyenoord (KNVB Beker).

Snelle goal van PSV

Ook de eerste helft van de hoofdwedstrijd in het zonnige Philips Stadion was zondagmiddag zeer vermakelijk. Malik Tillman opende in de vierde minuut de score voor PSV na een fraaie aanval, waarin de Amerikaan door de benen van verdediger Dávid Hancko passeerde en vervolgens doelman Timon Wellenreuther kansloos liet met een schuiver in de hoek.

Bekijk hieronder de reacties na de wedstrijd.

PSV kon zonder onder meer de geblesseerde Joey Veerman en Ismael Saibari hun goede start niet voortzetten en zag hoe Feyenoord, die ten koste van Igor Paixão begon met Antoni Milambo, na een klein kwartier verder opschoot.

De Rotterdammers hadden gelijk moeten maken toen Santiago Giménez één-op-één miste met doelman Walter Benítez. De Mexicaan, die op zoek was naar zijn vorm, schoot de bal voor de Argentijn uit. Giménez slaakte een zucht van verlichting toen de stand even later 1-1 was.

De blunder van Boscagli

Want Feyenoord scoorde in de 22e minuut door een blunder van PSV-verdediger Olivier Boscagli. De Fransman is weliswaar aan het beste seizoen uit zijn carrière bezig, maar in de opbouw verloor hij op klungelige wijze de bal van Yankuba Minteh, die er daarna eenvoudig de 1-1 van maakte.

Door het gelijkspel werd de wedstrijd nog leuker. PSV was wanhopig op zoek naar een nieuwe voorsprong, terwijl Feyenoord in de overgang gevaarlijk bleef. De thuisploeg raakte twee keer de paal (Thomas Beelen bijna eigen doelpunt en Tillman) en zag Jerdy Schouten naast schieten.

• Professioneel fotograferen

Malik Tillman scoort 1-0 voor PSV tegen Feyenoord

Feyenoord brengt dankzij Minteh de stand in evenwicht tegen PSV

Nadat iedereen na de levendige eerste helft nauwelijks op adem was gekomen, begon ook het tweede bedrijf spectaculair met een goede kans voor Feyenoord.

Eerst was het Giménez die profiteerde van de fouten van André Ramalho, maar daarna stond hij opnieuw in de weg van doelman Benítez. De doelman was wederom klaar voor een krachtig schot van Lutsharel Geertruida en stopte in de rebound de poging van Beelen.

Feyenoord leidt

Op het moment dat PSV leek te lijden onder de druk van Feyenoord scoorden de Rotterdammers. Geertruida betrad het strafschopgebied en vond de onafhankelijke Giménez, die zijn eerste Premier League-doelpunt sinds 14 januari scoorde.

Santiago Giménez viert de 1-2-zege van Feyenoord op PSV

Het vastberaden Feyenoord leek de PSV-machine, die de afgelopen weken in uitstekende vorm verkeerde, te hebben ontmanteld. Coach Peter Bosz greep in bij de plaatselijke club door Ramalho van het veld te halen in de plaats van Guus Til.

Til, die net hersteld was van een blessure, toonde meteen zijn waarde door met een diagonaal schot op aangeven van de relatief onzichtbare Luuk de Jong de 2-2 te scoren.

Feyenoord nam donderdag deel aan de KNVB-beker, maar hield ondanks vermoeidheid stand in het eindtoernooi. PSV miste opnieuw een goede kans. Tillman sprong in een veelbelovende positie en omzeilde de onafhankelijke Johan Bakayoko.