Ajax concentreert zich goed en beëindigt recordreeks van…

Ajax versloeg zondagmiddag comfortabel FC Utrecht. In de Johan Cruijff Arena eindigde de wedstrijd in 2-0.

Bij Ajax leek alles veel veiliger dan de afgelopen weken. FC Utrecht verzuimde de kans van Sam Lammers in Amsterdam te benutten. Vlak voor rust bracht Brian Brobbey de thuisploeg op voorsprong na een lange bal van achteren.

In de tweede helft werd het voetbal onrustiger en scoorde FC Utrecht vaker het Amsterdamse doelpunt. Een kwartier voor tijd maakte Ajax echter de 2-0. Kenneth Taylor was het laatste punt van een snelle breuk. De ploeg van John van ‘t Schip moest in de finale met tien man blijven. Na tussenkomst van de VAR kreeg Devyne Rensch een rode kaart. De jeugdige Jesse van de Haar mocht zijn debuut in het eerste elftal maken voor Domstedelingen.

Hiermee komt er een einde aan de recordreeks ongeslagen wedstrijden voor FC Utrecht, dat op de achtste plaats blijft staan. Ajax klimt terug naar de vijfde plaats.

Ajax 2-0 FC Utrecht

39′ Brobbey 1-0
77’Taylor 2-0

Ajax-opstelling: Ramaj, Gooijer, Rensch, Kaplan, Hato, Sosa, Hlynsson (85′ Medic), Henderson, Mannsverk (78′ Van den Boomen), Taylor (89′ Tahirovic), Brobbey (89′ Akpom)

Opstelling FC Utrecht: Branderhorst, Ter Avest (66′ Bozdogan), Van der Hoorn, Viergever, El Karouani (66′ Iqbal), Fraulo, Flamingo, Boussaid (82′ Van de Haar), Toornstra (66′ Jensen), Azarkan (46′ Okkels) , Lammers