Seedo gaat door naar de halve finales van de 60 meter op de Wereldkampioenschappen indoor

GLASGOW – N’ketia Seedo heeft de halve finales van de 60 meter bereikt op de Wereldkampioenschappen atletiek indoor. De 20-jarige atlete uit Utrecht bereikte in haar heat in 7,24 seconden de derde plaats, waardoor ze direct door kon naar het toernooi.

Zaterdagavond worden de halve finales en finale van de 60 meter gehouden.

Seedo doet voor de tweede keer mee aan een WK indoor. Hij was daar twee jaar geleden ook, in Belgrado, toen hij 18 jaar oud was. Daar strandde ze in de serie.

Afgelopen zomer won hij de Europese beloftetitel (onder 23 jaar) op de 100 meter. Op de Wereldkampioenschappen in Boedapest behaalde hij een persoonlijk record van 11,11 op de 100 meter, maar wist de finale niet te bereiken.