ADO Den Haag, winnaar van het weekend na een moeizame overwinning op Jong Ajax

Na twee wedstrijden zonder winst pakte ADO Den Haag vrijdagavond opnieuw drie punten in het Bingoal Stadion. In een zeer lastige wedstrijd kwamen de Hagenaars in de 25e minuut op achterstand, maar vlak voor rust kwam de thuisploeg op gelijke hoogte. Na de thee viel na ruim een ​​uur spelen het winnende doelpunt.

Vroege bezoekers

Ondanks het geweldige balbezit van de thuisploeg zorgde het eerste doelpunt van de Amsterdammers voor twee echte kansen. Henk Veerman speelde in de achtste minuut op de rand van de zestiende minuut, maar zijn schot ging ruim over het doel van de Amsterdammers. Een kwartier later was Jerry van Wolfgang dicht bij de 1-0, maar zag zijn schot door doelman Tom de Graaff in de bovenhoek terechtkomen. In de 25e minuut kon middenvelder Kian Fitz-Jim ongehinderd het middenveld oversteken en zijn afstandsschot, ogenschijnlijk licht aangeraakt, was te krachtig voor doelman Nick Marsman (0 – 1). De bezoekers wilden daarna verder. Echter, Jaydon Banel raakte de paal, terwijl Nick Marsman voorkwam dat Nassef Chourak (voormalig ADO) scoorde.

Gelijkmaker Derijck

Kort voor rust kopte Timothy Derijck een hoekschop van Jerry van Wolfgang binnen.

2e helft

Vroeg in de tweede helft kon Fritz-Jim, na een fout van Bart van Hintum, vanaf de middenlijn op Marsman mikken, maar de middenvelder slaagde er niet meer in dan een zwak schot dat naast ging. Het werd een dure misser, want Alex Schalk, die in de eerste helft de geblesseerde Jort van der Sande al had vervangen, kopte de stand met 2-1 tegen de touwen na een slimme voorzet van Lasse Vigen Christensen. De Belg Mika Godts keerde na een lange blessureperiode terug bij Jong Ajax en maakte met een afstandsschot meteen een gevaarlijke indruk.

Consolideren

Om de drie punten thuis te houden rekende coach Darije Kalezić in de finale op Silvinho Esajas en Henri Koudossou. Ook Amir Absalem en Dhoraso Klas kregen enkele speelminuten. Het was niet makkelijk. Doelman Marsman moest weer aan de slag en hield zijn ploeg in deze fase. ADO speelde niet de beste wedstrijd, maar wist toch de 2-1 op het spel te zetten.

Winnaar van het weekend

Door het verlies van Willem II in Emmen en de puntendeling voor Roda JC in Telstar is de spanning teruggekeerd in de top van de KKD. De Hagenaars gaan komende vrijdag 8 maart met slechts één punt achterstand op bezoek bij de nummer twee van Roda JC.

Kenmerken

ADO Den Haag – Jong Ajax: 2 – 1 (1 – 1)

Scoreverloop: Minuut 25 0 – 1 Fitz-Jim, Minuut 41 1 – 1 Derijck, Minuut 61 2 – 1 Schalk

Gele kaarten : Jij, Martha (Jong Ajax), Sürmeli, Christensen (ADO Den Haag)

Scheidsrechter : Martin Perez

Openbaar : 8.674

ADO Programmering Den Haag : Marsman, v.Hintum, Waem, Derijck, Asante,Christensen (82/Esajas), Che, vdSande (41/Schalk), V,Wolfgang (82/Koudossou), v.Mieghem (86/Klasse),Veerman (86 /Absalem)

Opstelling Jong Ajax : deGraaff, Sarto, Brandes, Verschuren, Martha, Vos, Banel, Fitz-Jim (62/Godts), Rijkhoff (46/Agougil), Chourak (66/Gorter, Kalokoh (84/Speksnijder)

Redactioneel: Rob Blankenstein
Foto’s en video: Pepijn Sonderen