Jong AZ pakt een punt in Eindhoven, ADO verslaat Jong Ajax

Het jonge AZ scoorde een punt (1-1) op bezoek bij FC Eindhoven. Ricuenio Kewal scoorde het eerste doelpunt, waarna Ozan Kökcü de gelijkmaker scoorde. Voor Jong Ajax eindigde de uitwedstrijd tegen ADO Den Haag in een teleurstelling: 2-1.

Jong AZ boekt resultaat op bezoek bij FC Eindhoven – Foto: Pro Shots

De jongeren uit Alkmaar verloren maandagmiddag nipt van NAC Breda (2-3). De start tegen FC Eindhoven was dominant en dat leidde tot kansen via Loek Postma (afstandsschot) en Dave Kwakman (midden). Met een 0-0 stand gingen beide ploegen de kleedkamer in.

Ricuenio Kewal scoorde het eerste doelpunt van de tweede helft. Een verre worp van Roma-speler Jayden Owusu-Oduro (die deel uitmaakt van de voorlopige selectie van Jong Oranje) werd verlengd door Nick Koster en Kewal raakte raak. Door een losse bal van AZ kwam Ozan Kökcü los voor het doel en kwam gelijk (1-1). Dat standpunt veranderde niet meer.

We vinden Jong AZ op de achtste plaats met 40 punten. Over precies een week is Jong PSV de volgende rivaal in de Eerste Divisie.

De tekst gaat verder onder de foto.

Timothy Derijck keert terug naar huis tegen Jong Ajax – Foto: Pro Shots

Na de nederlaag tegen Telstar had het jonge Ajax iets goed te maken. Tegen ADO Den Haag beschikte coach Dave Vos wederom over meerdere spelers uit het eerste elftal. Julian Rijkhoff, Ar’Jany Martha, Silvano Vos en Kian Fitz-Jim startten wederom voor de Amsterdammers.

Fitz-Jim zette ADO Den Haag op voorsprong in Den Haag. Voor rust zette winteraanwinst Timothy Derijck de thuisploeg op voorsprong: 1-1. Ajax kreeg in de 59e minuut het tweede doelpunt tegen, Alex Schalk maakte de ADO op 2-1.

Het jonge Ajax staat met 30 punten vijftiende in de eerste divisie. NAC Breda is komende vrijdag de rivaal.