Koploper Willem II verdrinkt opnieuw, ADO Den Haag, grote winnaar van de avond in de categorie Keukenkampioen | nederlands voetbal

Koploper Willem II verdrinkt opnieuw, ADO Den Haag, grote winnaar van de avond in de categorie Keukenkampioen |  nederlands voetbal

Koploper Willem II heeft zijn tweede nederlaag op rij in de Keuken Kampioen Divisie geslikt. De Tilburgers verloren met 2-0 van FC Emmen. Ook nummer 2 Roda JC verslikte zich, waardoor ADO Den Haag de grote winnaar van de avond werd.

De Hagenaars kwamen tegen Jong Ajax in de 25e minuut op achterstand door een doelpunt van Kian Fitz-Jim, maar de veelbelovende Amsterdammers konden geen trucjes uithalen. Kort voor rust arriveerde ADO via Timothy Derijck, waarna Alex Schalk na een uur spelen de winnende treffer op het scorebord zette. Het was zijn eerste doelpunt sinds zijn terugkeer uit Japan, waar hij speelde voor Urawa Red Diamonds.

Dankzij de overwinning heeft ADO nu 53 punten, één minder dan nummer twee Roda JC. De Kerkraders speelden teleurstellend gelijk tegen Telstar (1-1), waardoor ze slechts één punt achterbleven op koploper Willem II, die in Emmen met 2-0 verloor dankzij doelpunten van Vicente Besuijen en Bradly van Hoeven. Willem II heeft nog steeds drie punten voorsprong op Roda en vier punten voorsprong op ADO. De twee beste teams promoveren rechtstreeks naar de Premier League.

Nummer 4, De Graafschap, behaalde een nipte overwinning op TOP Oss. NAC nummer 7 versloeg Jong FC Utrecht met 3-1.