Darije Kalezic: ‘De speelstijl van het jonge Ajax is duidelijk’

Coach Darije Kalezic denkt met gemengde gevoelens terug aan de thuiswedstrijd van vorige week tegen MVV (2-2). Aan de ene kant domineerde ADO Den Haag een groot deel van de wedstrijd, maar aan de andere kant ontbrak het aan effectiviteit en lieten ze (te veel) kansen liggen. Hierdoor konden de bezoekers weer goed in de wedstrijd komen en leken ze zelfs lange tijd op weg naar de overwinning. Een opmerkelijk doelpunt van Alex Schalk in blessuretijd verhinderde dit en de Haagse inwoners pakten alsnog een punt. Een resultaat waar Kalezic deels mee kan leven. “Als je kijkt naar het aantal kansen van de eerste tot en met de laatste minuut, dan kan ik daar niet mee leven. Maar als je ziet dat we in de 93e minuut op een ongewone manier gelijk kwamen, dan kan ik dat wel.” Jong Ajax is komende vrijdag de tegenstander en dan zijn de drie punten wederom van groot belang.

Het blijft een grote verrassing welke spelers Jong Ajax vrijdag meeneemt naar het Bingoal Stadion. De beloftevolle ploeg van Ajax kent veel wisselingen, aangezien veel eerste elftalbanken de ene week wel in de selectie zitten en de andere week niet. Hoewel de plaatselijke clubcoach niet weet tegen welke spelers zijn team aanloopt, weet hij zich goed voor te bereiden. “Voor mij is het duidelijk hoe Jong Ajax speelt. Ze spelen volgens de filosofie van Ajax en dat komt in elke wedstrijd tot uiting.”

De ontmoeting met de ploeg van coach Dave Vos is een van de laatste elf competitieduels van ADO Den Haag. Daarom naderen de finales en verandert de ervaring rond het team vaak naarmate het einde van het seizoen nadert en de strijd om de prijzen begint. Tot nu toe heeft Darije Kalezic daar weinig van gemerkt. “We maken ons nog geen zorgen en denken alleen maar aan de volgende wedstrijd. Uiteindelijk moeten we het niet alleen goed doen aan het einde, maar gedurende het hele seizoen. Elke wedstrijd is belangrijk, of het nu nu is of in september.”

Bekijk hieronder het volledige gesprek van ADO TV met Darije Kalezic in de aanloop naar ADO Den Haag – Jong Ajax.