Heracles staat opnieuw met lege handen

Sport

Het aantal tegendoelpunten neemt snel af, maar Heracles wint qua punten niets. De 2-0 nederlaag in Eindhoven tegen koploper PSV werd vrijdag gevolgd door een 1-0 nederlaag tegen FC Utrecht in Galgenwaard. Het doelpunt van invaller Victor Jensen viel in de 79e minuut.

Almelo – FC Utrecht was een rivaal op dreef. Onder coach Ron Jans had de ploeg veertien keer op rij niet verloren. Heracles werd nummer vijftien. Net als tegen FC Twente, waar Jens Toornstra matchwinnaar was, was één doelpunt genoeg voor Utrecht om alle buit te pakken. En weinig te klagen, al had de ploeg van Almelo makkelijk twee doelpunten kunnen maken in de finale. Dat dat niet gebeurde, was vooral te danken aan invaller Mohamed Sankoh. Nou ja, we renden natuurlijk weg na een afgemeten pass van een andere invaller, Marko Vejinovic, maar Sankoh schoot de bal naast het doel voor de doelman. Ook Ajdin Hrustic kreeg de mogelijkheid om er 1-1 van te maken, maar de gelijkspel werd niet bereikt. “Voor de 1-0 achterstand hebben we volgens mij weinig kansen gemist”, zei Justin Hoogma voor de camera. Utrecht scoorde tot aan het doelpunt, al zorgde Heracles al in de eerste minuten voor het eerste gevaar. “Ik denk dat we niet goed waren aan de bal en dat we niets creëerden”, aldus Hoogma. “Vooral in de eerste helft waren we heel slecht aan de bal. We raakten de bal heel snel kwijt. Ze waren aan het printen, maar ze creëerden niet veel. “Ze waren niet echt gevaarlijk.” En als Utrecht gevaarlijk werd, was er altijd doelman Michael Brouwer om de Almelose ploeg te redden. Behalve toen Jensen kon profiteren van een voorzet van Souffian El Karouani. Volgens Hoogma had Utrecht ook een grotere kans op een driepunter. “Maar ik denk niet dat het nodig was om te verliezen. Een punt hier is eenvoudigweg een resultaat. En nu sta je met lege handen. Ik denk dat we alles hebben gegeven. Maar ik denk ook dat we moeten verbeteren met de bal. Vandaag was niet genoeg. Er was vechtlust, maar dat moet normaal zijn. Het is gewoon stom.”

Heracles Almelo blijft na speeldag 23 op de 14e plaats in de Eredivisie. Met 22 punten en een doelsaldo van 29-53 heeft de ploeg van trainer Erwin van de Looi vier clubs onder zijn hoede. Excelsior staat één punt achter Heracles, RKC met vier. Vitesse heeft zes punten minder en Volendam negen. Zondagavond 3 maart speelt Heracles thuis in het Erve Asito tegen Almere City. Almere staat twaalfde en heeft vijf punten meer dan Heracles.