De doelpunten van Ruben van Bommel vergroten de zorgen van Ajax

Ruben van Bommel was zondag de bekende man bij AZ. De negentienjarige aanvaller maakte beide doelpunten in de thuiswedstrijd tegen Ajax (2-0). Door de overwinning consolideert AZ zijn positie op de vierde plaats in de Eredivisie en het verschil met het vijfde plaats Ajax bedraagt ​​nu zes punten. Hoewel Ajax-coach John van ‘t Schip had gekozen voor een speelsysteem met vijf verdedigers, zette Van Bommel AZ in de zevende minuut op voorsprong. Voor rust verving Van ‘t Schip de Deense rechtsback Anton Gaaei door de Turkse verdediger Ahmetcan Kaplan, die hersteld is van een zware knieblessure en zijn Eredivisie-debuut maakte. Van Bommel maakte er in de 67e minuut 2-0 van, een doelpunt van Ajax-aanvaller Brian Brobbey werd even later afgekeurd wegens buitenspel. Nu Ajax de top vier uit het oog heeft verloren, moeten ze naar de ranglijst kijken. Go Ahead Eagles heeft twee punten minder, NEC en FC Utrecht hebben respectievelijk drie en vier punten. FC Utrecht treft zondag Ajax in de Johan Cruijff Arena. De ploeg van coach Ron Jans is al vijftien wedstrijden op rij ongeslagen in de competitie (zeven overwinningen, acht gelijke spelen). Vrijdag versloeg Utrecht Heracles in Galgenwaard met 1-0 dankzij een doelpunt van invaller Victor Jensen. (CNR, PAN)