Vitesse verdwijnt dankzij een late overwinning op Excelsior van de laatste plek in de Premier League

Voetbal

Zie de samenvatting van de Excelsior – Vitesse

Vitesse versloeg Excelsior met 1-2, met een doelpunt in de slotfase. De eerste overwinning in acht wedstrijden geeft de Arnhemmers hoop in de strijd tegen (directe) degradatie. Excelsior zakt door de nederlaag zelfs richting de degradatiezone.

“Dit hadden we nodig”, gaf Vitesse-coach Edward Sturing toe. Hij zag dat het in Rotterdam beide kanten op kon gaan. “Soms krijg je meer dan je verdient, maar ik ben er blij mee. Dit is belangrijk voor de hele groep, het was een explosie in de kleedkamer.”

Een deur verder was het na de wedstrijd rustig, constateerde Marinus Dijkhuizen. “Stilte en frustratie, die combinatie”, aldus de coach van Excélsior. “Dit is een harde klap. We maken te veel cruciale fouten, het is ook een mentaal verhaal.”

Classificatie in de eerste divisie

Excelsior en Vitesse bleken op het Rotterdamse kunstgras aan elkaar gewaagd. Door fouten aan beide kanten kregen beide rechtse clubs volop scoringskansen.

Redouan El Yaakoubi, Couhaib Driouech en Troy Parrott misten kansen voor Excelsior, terwijl Vitesse de pogingen van Anis Hadj-Moussa, Paxten Aaronson en Kacper Kozlowski counterde.

Sturing ziet een ‘explosie’ in de kleedkamer van Vitesse, Excelsior is kalm

Alles leek mogelijk, zeker na de spectaculaire start van de tweede helft.

Lance Duijvenstijn zette de thuisploeg 25 seconden na rust op voorsprong. Excelsior startte, zocht opportunistisch de aanval op en Duijvenstijn scoorde een fraai doelpunt na een lastige voorzet van Arthur Zagré (1-0).

Vijf minuten later was de stand opnieuw gelijk. Met meer geluk dan succes belandde een voorzet van rechtsback Carlens Arcus in handen van Aaronson, die van dichtbij afrondde (1-1).

Vitesse viert 1-2

Beide ploegen kenden daarna goede fases. De eerste kansen gingen naar Excelsior, waar Driouech weer richting goede vorm lijkt te dribbelen. Toen nam Vitesse het over. De Arnhemmers, tot dan toe overeind gehouden door doelman Eloy Room, scoorden vier minuten voor tijd.

Nicolas Isimat-Mirin, die twee weken geleden de schlemiel was in de verloren wedstrijd tegen Heracles, werd de bekende man. De verdediger kopte een kopbal na een hoekschop van verdediger Hadj Moussa (1-2).