Dubbel Minteh helpt uitgeput Feyenoord van Almere

Feyenoord boekte zondagmiddag een minimale overwinning op Almere City. De Rotterdammers hadden veel moeite met het creëren van kansen tegen de promovendus, maar wisten dankzij twee doelpunten van Yankuba Minteh toch met 2-0 te winnen.

Feyenoord, waar Sipke Hulshoff vanwege de ziekte van Arne Slot aan de kant stond, leek na twintig minuten op voorsprong te komen. Een doelpunt uit de 7e in de Eredivisie tegen Geertruida werd afgekeurd wegens buitenspel door Giménez, die de bal ontving na een verkeerde beoordeling van Ritmeester van de Kamp.

Fans kwamen destijds het stadion binnen nadat er problemen waren met de bus uit Rotterdam. Het geduld van de bezoekende ploeg werd echter niet beloond: Feyenoord creëerde nauwelijks kansen.

In de 72e minuut was het echter invaller Minteh die de ban voor Stadium Club verbrak. Met een prachtig afstandsschot scoorde hij uit het niets de 0-1. In de verlenging profiteerde de aanvaller opnieuw van een assist van Stengs en zette de eindstand op 0-2.