O21 Divisie 2A: ADO Den Haag O21 op eerste plaats na soevereine overwinning op Roda JC

De lange reis van ADO Den Haag Onder 21 naar Kerkrade resulteerde niet alleen in een 0-2 overwinning, maar ook in de eerste plaats in Divisie 2A. De ploeg van coach Ervin Lee had de wedstrijd op Sportpark Kaalheide volledig onder controle en kende geen enkel moment problemen.

Tekst: Frans Leermakers | Foto’s: Rick van Zon

Al in de tweede minuut kwam ADO Den Haag op voorsprong dankzij Joey Brandt. Na een vrije trap van Finn de Bruin belandde de bal via de Limburgse barrière bij Brandt, wiens eerste doelpoging eveneens werd afgekeurd. Brandt scoorde nog steeds in de rebound. De goede start zorgde voor een periode waarin de gastheren veel balbezit mochten krijgen, maar de gasten de wedstrijd volledig onder controle hielden. ADO Den Haag creëerde zelfs mogelijkheden om de score uit te breiden. Na een combinatie met Enoch George zag De Bruin zijn schot van richting worden veranderd door doelman Jordy Steins. De Bruin en Calvin Gustina boden op hun beurt George veelbelovende kansen. Steins handelde ook in deze zin. Middenvelder Joyce Nsingi zorgde met twee afstandsschoten voor enig verzet tegen Kerkraad. Haagse doelman Thijmen de Koning was daar niet verbaasd over.

In de tweede helft probeerden de locals onder leiding van Edwin Linssen de koers te veranderen door via snelle aanvallende acties meer druk uit te oefenen. Toen de Haagse verdediging zich hier geen zorgen over maakte, ging de korte Limburgse storm liggen en ADO Den Haag reageerde er snel op met frivolere combinaties en effectieve tegenaanvallen. Eerst testte Lorenzo Maasland, die de geblesseerde Isaac Dijkhuizen verving, doelman Steins. Vervolgens verdubbelde Enoch George in dezelfde 49e minuut de marge. Steins draaide de bal na een vrije trap van Finn de Bruin, maar George profiteerde van de rebound: 0-2.

Toen speelde ADO Den Haag al een winnende wedstrijd. Defensief bleek de Haagse formatie een goed verbonden collectief dat een kort bombardement vanuit Limburg doorstond. Slechts één keer sneed een vloeiende aanvalscombinatie van de thuisclub als een mes door de boter door de bezoekende verdediging. Echter geen resultaat. In de blessuretijd had Finn de Bruin nog meer verlichting kunnen geven aan de Haagse zege. Hij zag zijn schuiver echter naast het doel van Kerkrade belanden. Scheidsrechter Kyle Hoeveler overhandigde gele kaarten aan Juul Timmermans van Roda JC en Joey Brandt, Ronny Boakye en Nigel Owusu van ADO Den Haag.

Op zaterdag 2 maart verdedigt ADO Den Haag Onder 21 zijn koppositie in de thuiswedstrijd tegen Willem II. De ploeg van coach Ervin Lee ontvangt de Tilburgers om 15.00 uur in De Aftrap.