GDA kreeg slechts één late kans tegen Zuid-West-Haag

GDA hervatte de competitie na twee weken rust met een thuiswedstrijd tegen de ‘rode lantaarndrager’ uit het zuidwesten van Den Haag. GDA-coach Robin den Dulk heeft nog steeds te maken met een grote ziekenboeg; Deze week sloot Yousef Aoulad Lamkadem zich aan bij de grote groep letselgevallen met een gescheurde meniscus.

In een Madestein sportpark met koud water GDA nam snel het initiatief, maar de bijbehorende doelstellingen lieten lang (te lang) op zich wachten. De grote controle over het veld van de thuisploeg, die ook veel kansen kreeg, mislukte of de Zuidwest-doelman, inclusief de verdediging, wilde niet capituleren. De ballen werden ternauwernood van de lijn weggewerkt en zelfs met een knappe kopbal van Stephen de Ruiter die iedereen op de flank al telde, haalde de doelman de bal uit het kruispunt. Na een half uur kreeg GDA opnieuw een uitstekende mogelijkheid om de score te openen vanaf 11 meter, Gökmen Coban kreeg een prachtige pass van Nick Selier op links, Gökkie sneed zijn tegenstander die op de grond lag en de bal met zijn hand aanraakte. Gökmen Coban stond zelf achter de bal en mikte de bal vanaf de strafschopstip op de paal, Gökmen dacht de bal die goed stuiterde af te werken, maar een tweede keer slaan van een bal die terugkomt van de paal of lat mag helaas niet. De goede scheidsrechter floot correct omdat hij de bal twee keer had gespeeld. Hierna kreeg GDA een tweede tegenslag te verwerken, Nick Selier viel helaas op zijn tegenstander en Nick moest vervangen worden door Jeroen Mantel. Pas in de 40e minuut ging de score open, toen Noa Schoenmaker diagonaal in een druk gebied schoot en de stand op 1-0 bracht. Vanaf de aftrap van South West DH nam GDA de bal snel over en creëerde in dezelfde minuut opnieuw een kans van 100%, maar helaas werd die ook gemist. GDA verdubbelde voor rust de score, Jayden van Zoelen ging ver op links en serveerde voor Gökmen Coban, die op 2-0 afrondde. Met een balbezit van misschien wel 80-85% en een Southwest Dedicated Hitter die amper over de middenlijn kwam, is een score van 2-0 voor rust echt pover.

Na de pauze hetzelfde speelpatroon, GDA hield de tegenstander in het veld en zocht naar een hoger doel, South West DH toverde zo nu en dan een tegenaanval tevoorschijn, maar was nooit gevaarlijk voor het doelpunt van Alessandro Visser. Vijf minuten na rust toonde Dennis Heemskerk zich in de aanval, zijn afstandsschot werd raak geschoten door de doelman en de bal keerde terug naar het hoofd van de doelman en in het doel. De 3-0 was eigenlijk een eigen doelpunt, maar 75% van de score is voor rekening van Heemskerk. Drie minuten later kon Dennis Heemskerk een doelpunt maken en wat voor een doelpunt, Dennis legde de bal uit een vrije trap perfect langs de muur bij de 4-0 kruising. GDA bleef op voorsprong en het afstandsschot van Jayden van Zoelen spatte uiteen op de lat. GDA-coach Robin Den Dulk voerde diverse wissels door, Bradley Schoemaker verving Noa Schoenmaker en ook de goede oude Dennis Lubout verliet het veld en Jason van Oostrom verving hem. Diego Gregorio kwam in het veld voor de nog niet helemaal fitte Jordy Taal (vorige week ziek) en in de 80e minuut schoot Diego Gregorio vanuit een lastige hoek meteen de 5-0 tegen de touwen. Het laatste woord was voor verdediger Justin Schoenmaker, die door Gökmen Coban in stelling werd gebracht en de eindstand was 6-0.

Volgende week speelt de GDA een uitwedstrijd tegen de achtervolgende Duno, die op het Sportpark Madestein SV Madestein met 0-7 won over de 500 meter.

Redactie en foto’s: Wil aan de Wiel