Dames 3E/3G: Goede overwinning Voorschoten’97, ADO Den Haag 2 wint ook van KMD

Voorschoten’97 was in groep E te sterk voor Hazerswoudse Boys, die hoger in het klassement staan. In 3G behaalde ADO Den Haag 2 de twaalfde overwinning op rij. Nu moest KMD eraan geloven. SV Den Hoorn won ruim van KMD en SC Monster was te sterk voor Lyra.

Tekst: Roland van der Linden

3e klasse E

Voorschoten’97 VR – Hazerswoudse Boys VR

Op Sportpark Adegeest stond Voorschoten’97 met de winnende auto op een gedeelde vierde plaats in het klassement. De bezoekers kwamen op een 0-1 voorsprong, maar Voorschoten’97 maakte vlak voor rust gelijk. Ilse van Benschop scoorde het doelpunt. Na rust waren de groengele locals beter en bekroonden de score met een winnende treffer van Pien Laurens: 2-1.

3e klasse G

SV Den Hoorn VR – FC Gravenzande VR

Het thuisteam van de coach Mitchel Schulte (foto) een goede start gehad. In de zesde minuut kon Sibel Tezkan een vallende bal afwerken en in de dertiende minuut kreeg Eline Letsch gelijk na een steekpass van Ashley Sintniklaas: 2-0. Tien minuten voor rust was de stand 3-0. Izara Dijkxhoorn kon de bal over de Westlandse doelman schieten. De wedstrijd werd vlak voor rust beslist. Djuna Schreuder maakte er 4-0 van. Direct na de herstart stond het 4-1 dankzij de Weense Oorlog. FC ‘s-Gravenzande kreeg de kans dichter bij SV Den Hoorn te komen, maar miste een penalty en eindigde de wedstrijd met 4-1.

KMD VR – ADO Den Haag VR2

De thuisploeg uit Wateringen kwam na vier minuten spelen verrassend op voorsprong, maar zes minuten later maakte ADO Den Haag weer gelijk dankzij een doelpunt van Sienna in ‘t Veld. Pas in de tweede helft kon ADO Den Haag de overwinning pakken. Isa van Schaik, Nathalja Wijnants en Sacha Horsman verhoogden de stand naar 1-4. Al in blessuretijd stelde Sienna in ‘t Veld de eindstand veilig op 1-5.

Monster VR-sportclub – Lyra VR

De lokale ploeg begon slecht aan de wedstrijd en binnen twintig minuten werd met 0-2 verloren. Sam van der Hoeven rondde de voorzet van Sophie Reissenweber perfect af. Daarna kreeg Dione van Loenen gelijk. De thuisploeg voerde enkele conversies door op het middenveld en wist het duel vervolgens volledig om te draaien. Na een kwartier scoorden Romy van de Valk, Robin Olsthoorn en Ramona van de Harst en werd de stand 2-3. Vlak voor rust maakte Robin Olsthoorn er zelfs 4-2 van. Na de pauze probeerden Monster en Lyra, sterker, gevaar te creëren uit de overgang. Tien minuten voor tijd bepaalde Jade van Ruijven de eindstand op 5-2.