Ongelukkige nederlaag thuis tegen FC Utrecht O18

Een “Willy Carbo’tje” verpestte FC Utrecht O18 in de wedstrijd tegen Feyenoord O18. Het was het keerpunt in een wedstrijd die tot dan toe redelijk gelijk opgegaan was. Even ter verduidelijking: Willy Carbo was vroeger spits bij FC Twente en daarvoor bij FC Utrecht en in dienst van de Tukkers en tijdens een bezoek aan zijn oude club pakte Carbo na een Utrechtse wedstrijd de bal met beide handen in de lucht. hoekschop en veroorzaakte zo’n strafschop. En er werd gebruik van gemaakt door de thuisploeg. Carbó dacht dat hij het fluitsignaal van de scheidsrechter hoorde.

Een soortgelijk incident deed zich nu voor op het Sportcomplex Zoudenbalch: doelman Mees Eppink bracht de bal na 10 minuten van de tweede helft na een bal terug weer in het spel en Per Kloosterboer dacht de bal te hebben gekregen om het spel te hervatten en pakte hem op. Het resultaat: gele kaart voor Kloosterboer en penalty voor Feyenoord. Scheidsrechter Van de Ven had geen keus.

Feyenoord pakte het cadeautje enthousiast uit. Aymen Sliti benutte de kans: 0-1.

Al met al is het een wonder dat Feyenoord uiteindelijk met een 0-2 overwinning terugkeert naar Rotterdam. FC Utrecht O18 kreeg vijf à zes grote kansen (waaronder driemaal buiten de lijn schieten), waaronder Massien Ghaddari, Amir Saleh en Fabian Troost, waarvan geen enkele werd benut. Als we daarbij de twee schoten in het zijnet en het prachtige afstandsschot van Nissi Lombaye dat doelman Ka vanuit het centrum afrondde erbij optellen, wordt het duidelijk: de teleurstelling bij FC Utrecht O18 was niet klein.

Terug in de catacomben was coach Ferdi Vierklau uiteraard teleurgesteld door het resultaat, maar tevreden met wat ons werd aangeboden: “Over het geheel genomen hebben we niet veel gegeven en hebben we veel gecreëerd in de tweede helft. Het zag er goed uit. Het ongelukkige is dat we het in geen van de veelbelovende situaties konden afmaken. Dat zou uiteraard betere resultaten en een veel hoger rendement moeten opleveren. Wat mij betreft was de situatie rond de 0-1 het keerpunt van de wedstrijd. “Ik denk dat het een misverstand was met belangrijke gevolgen.”

FC Utrecht O18 – Feyenoord O18 0-2 (0-0)
53 Aymen Sliti (strafschop) 0-1
90+5 Zepiqueño Redmond 0-2