Willem II ziet Roda JC met alle buit weglopen in de finale | Willem II

Koploper Willem II verloor vrijdagmiddag thuis de hoofdwedstrijd tegen Roda JC. De Tilburgers waren in de tweede helft zeer succesvol: 2-3.

Met Freek Heerkens in de basis in de plaats van de geschorste Raffael Behounek ging Willem II na het eerste fluitsignaal van scheidsrechter Makkelie ten aanval, aangespoord door het volle stadion. Maar het waren de bezoekers die bij hun eerste mogelijkheid meteen wonnen. Enrique Zauner profiteerde van het feit dat doelman Joshua Smits na een corner te weinig bokste: 0-1.

Maar de verrassende voorsprong van Roda JC duurde niet lang in het bruisende Tilburgse stadion. Integendeel, het duurde niet lang voordat Willem II ‘gewoon’ het voortouw nam. Eerst scoorde Jeremy Hilterman de bal na een lange pass van Erik Schouten en een afgemeten pass van Thijs Oosting: 1-1. Kort daarna kopte Schouten een hoekschop van Nick Doodeman onder de lat: 2-1.

Kort voor rust had Willem II de genadeslag kunnen toebrengen, maar hij benutte een bijna niet te missen kans niet. Tijdens een snelle tegenaanval ontving Hilterman de bal en gaf deze netjes door aan de wandelende Oosting. Hij leek in staat de 3-1 te scoren, maar struikelde op het allerhoogste moment en verspeelde de kans.

Peter Maes zag begrijpelijkerwijs geen reden om midstream te veranderen. De eerste doelpuntdreiging voor Willem II kwam na rust, toen Jesse Bosch een afstandsschot over de lat zag vliegen.

Vlotte teller

Waar ADO Den Haag vorige week veel druk zette op de verdediging van Willem II, moest Roda JC meer tot snelle tegenaanvallen overgaan. Maar halverwege de tweede helft kregen de bezoekers het voor elkaar. Na een zachte counter kon Vaclav Sejk van dichtbij de 2-2 scoren.

Willem II wankelde even; Coach Peter Maes besloot tot een wissel. In de 70e minuut kwamen Amine Lachkar en Jeremy Bokila in de plaats van Verreth en Oosting. En met nog ruim tien minuten te gaan werd Doodeman vervangen door Patrick Joosten.

In de slotfase gingen beide ploegen op zoek naar de overwinning. En Roda JC sloeg toe. Lennerd Daneels nam een ​​vrije trap vanaf ruim twintig meter over de barrière in de verre hoek: 2-3.

Willem II probeerde in de slotminuten een dreigende nederlaag te voorkomen, waarbij Khaled Razak Freek Heerkens verving. Maar de thuisploeg kwam genoeg tijd tekort. De Tricolors leden dus hun tweede nederlaag sinds Peter Maes de leiding heeft en pas hun eerste nederlaag op eigen veld.

De Tilburgers gaan nog steeds aan de leiding, maar Roda JC is dichter bij vier punten. Er kwam goed nieuws uit Den Haag, want nummer drie ADO Den Haag slaagde er niet in om MVV te verslaan.

Willem II: Smid; St. Jago, Heerkens (87. Razak), Schouten, Sigurgeirsson; Doodeman (79. Joosten), Verreth (71. Lachkar), Meerveld, Bosch; Oosting (71. Bokila), Hilterman.

Blijf op de hoogte van het laatste sportnieuws via de Brabants Dagblad nieuwsbrief!

Voor alle sportliefhebbers is er goed nieuws: BD.nl heeft dagelijks een sportnieuwsbrief! Via deze nieuwsbrief ontvang je als lezer het laatste en meest relevante sportnieuws direct in je inbox. Klik op deze link en bookmark de sportnieuwsbrief. Vul je e-mailadres in en je bent elke dag, rond lunchtijd, klaar om het laatste sportnieuws te ontvangen.