FC Eindhoven mist in de laatste minuut een ongebruikelijke uitoverwinning tegen VVV-Venlo | Eindhoven

FC Eindhoven leek vrijdagavond voor het eerst sinds 2005 eindelijk weer te gaan winnen bij VVV-Venlo. Na een tamelijk wanhopige eerste helft bij De Koel draaiden de blauwwitten kort na rust de score om, 1-2. . In de laatste minuut stond het nog 2-2 en in blessuretijd bleef Eindhoven vanwege een rode kaart met tien man achter.

FC Eindhoven, dat begon met Joey Sleegers twijfelachtig op de bank, was het eerste kwartier redelijk georganiseerd, zonder echt gevaarlijk te worden. VVV maakte er in de zeventiende minuut 1-0 van, waarbij Dyon Dorenbosch eenvoudig rondliep uit een inworp en Levi Smans de verre hoek vond.

Het doelpunt was opnieuw een deuk in het vertrouwen van FC Eindhoven, dat in de voorgaande zeven wedstrijden zonder drie punten bleef en afgelopen vrijdag met 0-3 werd verslagen door FC Groningen. FCE speelde na de 1-0 slordiger, liet de tafel onaangeroerd en bleef tot aan de thee tandeloos in de aanval.

Twee snelle doelpunten

In de vijftigste minuut bereikte de bal de seconden daarvoor fel achtervolgde Jasper Dahlhaus en de vleugelverdediger vond met links behendig de verre benedenhoek, 1-1. Vijf minuten later stond August Priske sterk na een lange pass van Mawouna Amevor. Het schot van Priske werd van richting veranderd, maar de rebound ging naar de alerte Kökcü, 1-2.

FC Eindhoven verdedigde de koppositie en deed dat lange tijd uitstekend. In de laatste minuut van de reguliere speeltijd ging het echter mis. Een vrije trap vanaf de flank werd door spits Michalis Kosidis gekopt en ging via doelman Jorn Brondeel in het doel. In de extra tijd kreeg invaller Maarten Swerts zijn tweede geel (en dus rood) en redde Brondeel het punt: 2-2.

Blijf op de hoogte van het laatste sportnieuws via de Eindhovens Dagblad nieuwsbrief!

Wil je ook via andere kanalen op de hoogte blijven van het laatste PSV-nieuws? Welke kan! Het Eindhovens Dagblad heeft een WhatsApp-kanaal waarmee je het laatste PSV-nieuws direct op je telefoon kunt ontvangen. Klik op deze link om u te registreren.

Ontvang je nieuws liever per e-mail? Klik dan op deze link om je te abonneren op de dagelijkse sportnieuwsbrief van het Eindhovens Dagblad.