FC Utrecht verslaat Heracles Almelo doorweekt…

FC Utrecht is er in geslaagd om voor de vijftiende wedstrijd op rij ongeslagen te blijven. Domstedelingen was thuis met een 1-0-voorsprong te sterk voor Heracles Almelo.

In de eerste helft was het FC Utrecht dat de overstap maakte. Heracles Almelo bezette vooral de eigen helft en Domstedelingen kreeg kansen via Jens Toornstra, Hidde ter Avest en tweemaal Sam Lammers. Halverwege de eerste helft lag de wedstrijd ook even stil vanwege lichtproblemen aan Bunnik Side. Het eerste doelpunt voor rust bleef uit, waardoor de stand 0-0 bleef.

In de tweede helft veranderde het wedstrijdbeeld niet in een regenachtig Utrecht. FC Utrecht had echter ruim de tijd nodig om te scoren, want invaller Victor Jensen verbrak in de 80e minuut de ban: 1-0. Eén minuut na de 1-0 kreeg Heracles opnieuw een grote kans op de gelijkmaker, maar Mohamed Sankoh miste één-op-één met doelman Mattijs Branderhorst. Ook een schot uit de zestiende minuut ging naast het Utrechtse doel.

Opstelling FC Utrecht: Branderhorst; Ter Avest (80. Vesterlund), Van der Hoorn, Viergever, El Karouani; Flamingo, Fraulo (80. Bozdogan), Toornstra (65. Jensen); Azarkan (65. Okkels), Lammers, Boussaid (90. Iqbal).