ADO Den Haag Vrouwen verliest oefenwedstrijd tegen FC Utrecht

In een oefenwedstrijd tegen FC Utrecht speelde jeugdinternational Jet van Mierlo donderdag voor het eerst met het hoofdteam van ADO Den Haag Dames. Domstedelingen won de wedstrijd.

Zonder internationals Barbara Lorsheyd, Chloé Vande Velde (België) en Lobke Loonen (Jong Oranje) verwelkomden de Haagse vrouwen donderdagmiddag competitierivaal FC Utrecht op het Sportpark Prinses Irene in Rijswijk. Coachingsduo Stephan Vos en Alex Scholte profiteerden van de interlandbreak om veel reserven speeltijd te geven. Doelman Isa Grimmius werd in het begin van de wedstrijd verslagen door een kopbal van Groenendijk: 0-1. De thuisploeg ging binnen twee minuten in de tegenaanval. Een steekpass van June Burgers sneed als een mes door de bal en aanvaller Gina Viehoff schoot met controle: 1-1. Drie minuten later bracht Anne van Egmond haar ploeg bijna op voorsprong. Haar schot na een pass van Lakeesha Eijken ging naast. Nadat het schot van Nikki IJzerman naast ging, zette Groenendijk FC Utrecht na een halfuur weer op voorsprong. 1-2. En zo kwam ADO Den Haag, ondanks de dominantie in de eerste helft, halverwege de wedstrijd op achterstand.

adoutr 2

In het tweede bedrijf maakte Jet van Mierlo zijn officieuze debuut in de hoofdmacht als invaller voor IJzerman. De Haagse ploeg vond het nu lastig om nieuwe kansen te creëren. In de 69e minuut benutte Groenendijk een strafschop om de stand op 1-3 te brengen. Met Manon van Raay en Kayra Nelemans als nieuwe medewerkers probeerde ADO Den Haag de posters op te hangen. Een hoekschop van Nelemans belandde in de handen van de doelman. In een één-op-één met de doelman van Domstedelijk schoot Eijken de bal via de verkeerde kant van de paal. Ook de kopbal van Cato Pijnacker Hordijk na een hoekschop van Burgers vond geen doel en er kwam geen verandering in de score.

ADO Den Haag – FC Utrecht 1-3 (1-2)

Scoreverloop: 3. Groenendijk 0-1, 5. Viehoff 1-1, 31. Groenendijk 1-2, 69. Groenendijk 1-3 (strafschop)