Kenneth Taylor leidt Ajax in verlenging naar de achtste finales van de Conference League

Ajax staat na een overwinning op Bodø/Glimt in de achtste finales van de Conference League: 1-2. Het beslissende doelpunt van Kenneth Taylor viel in de verlenging. Steven Berghuis en Patrick Berg zorgden voor de overige doelpunten. De stand was 2-2 in Amsterdam en dat betekende dat de Amsterdammers doorgingen.

In de basiself van Ajax zaten vier nieuwe namen ten opzichte van het gelijkspel tegen NEC (2-2). Borna Sosa, Branco van den Boomen, Steven Berghuis en Carlos Forbs begonnen ten koste van Jordan Henderson, Kenneth Taylor, Jaydon Banel en Tristan Gooijer. De Amsterdammers hadden het in de beginfase erg lastig met kansen voor Hakon Evjen (redt Diant Ramaj) en Ulrik Saltnes (kopbal).

De Noren waren veel sterker, maar Ajax kwam ondanks de kansen toch op voorsprong. Brian Brobbey kwam gevaarlijk naar buiten en gaf voorrang aan Berghuis. De aanvoerder sloeg de bal vervolgens keihard binnen: 0-1. Ramaj leek een engel op de lat te hebben toen elk schot naast ging of van richting veranderde.

De tekst gaat verder onder de foto.

Ajax leek de krappe voorsprong al vroeg in de tweede helft te verspelen. Eerst beging Josip Sutalo een domme overtreding op Hakon Evjen en de Kroaat kreeg direct een rode kaart. Sosa haalde een paar minuten later een bal van de lijn, maar leek alsnog de schlemiel te worden. Hij maakte handen in het gebied.

Na tussenkomst van de VAR kreeg Ajax een vrije trap, omdat bleek dat Ramaj al een overtreding had begaan. Bodø begon eveneens met tien man aan de finale vanwege de twee gele kaarten van Albert Gronbaek. Vlak voor tijd kregen de Noren waar ze recht op hadden: een gelijkspel. Patrick Berg versloeg Ramaj op afstand: 1-1.

Kenneth Taylor helpt Ajax

Beide ploegen creëerden voldoende kansen zonder te scoren. Er volgde verlenging, waarin Nino Zugelj een grote kans kreeg. Hij ontsnapte uit de Ajax-defensie, omsingelde Ramaj en schoot naast. In de tweede helft van de verlenging kwamen de Amsterdammers weer op voorsprong. Een grote kans van Chuba Akpom ging naast, maar dankzij invaller Kenneth Taylor belandde de bal in het doel: 1-2.

Na de 2-2 in Amsterdam staat Ajax nu in de achtste finales van de Conference League. De volgende rivaal is AZ. Zij staan ​​komende zondag vanaf 16.45 uur tegenover elkaar in Alkmaar en die wedstrijd kun je live volgen via een extra lange uitzending op NH Sport radio.

Ajax-opstelling: Ramaj; Rensch, Sutalo, Hato, Sosa; Tahirovic (Rijkhoff/112), Van den Boomen, Hlynsson (Taylor/83); Berghuis (Mannsverk/106), Brobbey (Akpom/43), Forbs (Gaeei/53)