Samenvatting: ADO Den Haag dankzij drie en…

ADO Den Haag pakte zaterdag voor het tweede duel op rij drie punten. Nadat de ploeg onder leiding van coaches Stephan Vos en Alex Scholte vorige week won van Fortuna Sittard werd zaterdag ook AZ verslagen: 2-0.

ADO Den Haag vertrok in het Bingoalstadion. Shanique Dessing was dicht bij het eerste doelpunt, maar zag Femke Liefting de bal vlak voor haar voeten pakken. Aan de andere kant moest Barbara Lorsheyd ingrijpen tijdens een actie van AZ. Een half uur na de wedstrijd scoorde de thuisploeg.

Manon van Raay, Nikki IJzerman en Dessing combineerden elkaar, waarna Lobke Loonen de score wist te openen. Dat was ook het resultaat van de rust. In de tweede helft waren er kansen voor beide ploegen, maar het was ADO Den Haag dat scoorde. Dessing versloeg Liefting van dichtbij en maakte er 2-0 van.

Lorsheyd was tien minuten voor tijd nog belangrijk voor de Haagse ploeg. De doelman redde een penalty van Desiree van Lunteren en voorkwam zo een spannende slotfase.

ADO Den Haag 2-0 AZ
30′ 1-0
Lobke Loonen
75′ 2-0 Shanique Dessing

ADO Den Haag Programmering: Lorsheyd, Vonk (86′ Dankelman), Noordermeer, Douma, Nelemans (86′ Pijnacker Hordijk), Vande Velde (67′ Van Oosten), Van Raay (79′ Abali), Van der Wal, IJzerman, Dessing (80′ Susanna) , Loonen

AZ-configuratie: Liefting, Blom (63′ Smal), Stoop, Woons, Mol, De Vette, Van Lunteren, Colin (78′ Peereboom), Boukakar (46′ Dekker), Spaan (46′ Kruijthof), Op de Weegh (46′ Van der Moet)