‘Hersteltijd’ • Loting Ajax om 13.00 uur

Conclusie: ‘Als je moet verliezen, dan tegen een hele grote club’

Ook de derde keer haalde Feyenoord het niet. De derde Europese uitschakeling op rij tegen AS Roma deed coach Arne Slot pijn, al was hij niet zo depressief als na de uitschakeling uit de Conference League in 2022: “Een finale verliezen is moeilijker dan een middenronde van de Europa League.”

“In sommige opzichten ben ik er ook trots op dat AS Roma ons altijd uitschakelt”, aldus Slot. “Er zijn ook jaren geweest dat Feyenoord werd uitgeschakeld door clubs als Trencin. Als je moet verliezen, verlies dan van een hele grote club.”

“Dit is heel triest”, aldus Thomas Beelen, die als centrale verdediger keer op keer duelleerde met de sterke Roma-aanvaller Romelu Lukaku en altijd overeind bleef. “Natuurlijk heb ik het gevoel dat alles goed is gegaan, maar daar maak ik me geen zorgen meer over…”

Lees het volledige verhaal via de volgende link:

Coach Bodø/Glimt is teleurgesteld over de scheidsrechter na de nederlaag tegen Ajax: ‘Misschien is het tijd om revanche te nemen’

Coach Kjetil Knutsen heeft scherpe kritiek op scheidsrechter Anastasios Sidiropoulos na de nederlaag van Bodø/Glimt tegen Ajax (1-2) in de tussenronde van de Conference League. “Hij durfde Ajax geen tweede rode kaart te geven”, zei hij kort na verlenging. “Misschien was het tijd voor wraak.”

De Griekse scheidsrechter leidde Ajax vier jaar geleden tijdens een thuiswedstrijd tegen Getafe. Na die wedstrijd kreeg hij veel kritiek van de toenmalige Ajax-coach Erik ten Hag. De huidige coach van Manchester United begreep niet waarom Sidiropoulos de spelers van Getafe zoveel tijd liet verspillen.

Kort na rust stuurde de scheidsrechter Ajax-verdediger Josip Sutalo met een rode kaart van het veld. Maar volgens coach Knutsen had hij even later een penalty en een rode kaart moeten geven aan Borna Sosa, na een handsbal op de doellijn.

Kjetil Knutsen

Op advies van de VAR besloot Sidiropoulos het moment opnieuw te bekijken op het scherm naast het veld. Er volgt geen strafschop, oordeelde de Griek, omdat er vlak daarvoor al een overtreding was begaan op doelman Diant Ramaj. ‘Absoluut ongelooflijk’, zei Knutsen. “Ik denk niet dat iemand denkt dat het geen strafschop en een rode kaart was. Nee, ik ben niet bang voor een UEFA-strafschop. Ik denk dat ik het goed omschrijf.”

Knutsen was vorig jaar aanwezig bij Ajax om John Heitinga op te volgen als coach. Met de uitoverwinning plaatste Ajax zich voor de achtste finales van de Conference League.

Lees het wedstrijdverslag via de volgende link:

Wie treft Ajax in de achtste finales van de Conference League?

Wie wordt de volgende rivaal van Ajax in de Conference League? De trekking begint vanmiddag om 13.00 uur in Nyon, Zwitserland. Wordt het Fiorentina, Aston Villa of Fenerbahçe van oud-Ajacied Dusan Tadic?

Omdat de ploeg van John van ‘t Schip als ongeplaatst team aan de loting deelneemt, staan ​​ze tegenover een van de groepswinnaars van het derde toernooi in Europa.

De eerste ronde van de achtste finales staat gepland op donderdag 7 maart. De return staat een week later gepland, op 14 maart.

Terug naar gisteravond: opluchting bij Ajax, tranen bij Feyenoord

Twee rode kaarten, veel kansen voor de thuisploeg en een late winnende treffer. Na een spannende wedstrijd in Noorwegen bereikte Ajax donderdag de achtste finales van de Conference League, net boven de poolcirkel. Een veel verguisd doelpunt van Kenneth Taylor in de verlenging resulteerde in een 2-1 overwinning op FK Bodø/Glimt.

Na de afgelopen twee seizoenen te hebben verloren van AS Roma werd Feyenoord door die Italiaanse club opnieuw uit Europa uitgeschakeld. Na een zware strijd in de middenronde van de Europa League won Roma thuis na strafschoppen.

Na 120 minuten stond de stand 1-1, dankzij doelpunten van Santiago Giménez en Lorenzo Pellegrini in het eerste kwartier. Ook de eerste wedstrijd van vorige week in Rotterdam eindigde in 1-1.